e-villamos online szaklap

Befejezéséhez közeledik az elsődleges szakmai tagozati választás

| | |  0 | |

Befejezéséhez közeledik az elsődleges szakmai tagozati választás

Korábban hírt adtunk már az elsődleges szakmai tagozat választásának jelentőségéről és a választás következményeiről. A részadatok alapján tagozatunkat eddig több mint 1700-an jelölték meg elsődlegesnek. Ezek alapján az látszik, hogy a korábbiakhoz képest erősíteni fogjuk a részarányunkat az Országos Kamara Küldöttgyűlésében.

Köszönjük azoknak, akik már elvégezték a választáshoz szükséges adminisztrációt, és kérjük, hogy aki még nem tette, tegye meg minél előbb! Tagozatunk számára a(z elsődleges) tagozati szám, nemcsak a küldöttek számára nézve maghatározó, hanem a szakmai tagozatok számára rendelkezésre álló éves költségkeretek kiosztásában is.

Háttér

A 2021. november 13-án elfogadott és életbe lépett új kamarai alapszabály a tagozati élet tekintetében egy új fogalmat hozott létre: „az elsődleges tagozatot”. Az új fogalom alapvetően két okból született: egyértelműsíti a tagozatok érdekképviseleti súlyát az országos küldöttgyűlésen és egyértelműsíti a tagozatok számára folyósítható (éves) finanszírozási keretet.

Az elsődleges tagozat megválasztása a fentieken túl még egy területen hoz változást, ez pedig a tagozatokon belüli tisztségviselésekre vonatkozik, miszerint a kamarai tag, csak az elsődleges tagozatában viselhet tisztséget, és vállhat szavazati joggal rendelkező küldötté. A fentiek miatt az elsődleges tagozat megjelölése kötelező minden olyan tag számára, aki több tagozat tagja.

A tagozatválasztás az e-mérnök rendszerben végezhető el.

Elektrotechnikai Tagozat

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul