e-villamos online szaklap

Rövid távú célok vezérelte lakáspolitika mellett nem várható tartós növekedés

Az optimizmus és a pesszimizmus kettőssége határozza meg az építési piac várakozásait az elkövetkező évekre – derül ki a független piaci elemzés, az Építési Piaci Prognózis most megjelent, a 2021-2024 évekre előrejelzéseket kínáló kiadványban.

CONSTRUMA – újabb halasztás

CONSTRUMA – újabb halasztás

2021. június 2-6.

A Kormány február 25-i tájékoztatása szerint a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások (köztük a rendezvénytartási tilalom) március 15-ig meghosszabbításra kerültek, így a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor eredetileg meghirdetett áprilisi időpontban történő megrendezhetősége ezáltal bizonytalanná vált.  

Megjelent az Épületvillamosság című könyv kilencedik kiadása

Megjelent az Épületvillamosság című könyv kilencedik kiadása

A közelmúltban jelent meg az Épületvillamosság című szakkönyv kilencedik, átdolgozott kiadása. Az ismételt, bővített kiadást az indokolta, hogy a szakma szűk másfél év alatt megvásárolta, alkalmazta munkájához a közel kétezerötszáz példányban megjelent kiadványt.

Az iparűzési adó felezése automatikusan jár a kkv-knak

Az iparűzési adó felezése automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv); a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető, ehhez csak egy nyilatkozat benyújtására van szükség – hívta fel a figyelmet közleményében a Pénzügyminisztérium.

A családi házban élők szívesen költenék napelemre az állami támogatást

A legtöbben belső felújításra és szigetelésre költenék az otthon-felújítási programban elérhető akár 3 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást – derül ki a GKI és a Masterplast közös februári lakáspiaci felméréséből.

TÁMOGATOTT CIKK

MIKA LED, a minimalista kültéri lámpa

MIKA LED, a minimalista kültéri lámpa

A Schrack Trinity álló- és oszloplámpatest-családja dizájnos minimalista kültéri megoldásokat kínál otthoni és közterületi felhasználásra egyaránt.

Fontosak a barnamezős beruházásban épülő napelemparkok

Fontosak a barnamezős beruházásban épülő napelemparkok

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal fontos célkitűzése a barnamezős beruházások keretében megvalósítható naperőmű projektek ösztönzése. A rekultivált vagy felhagyott ipartelepeken induló fejlesztések nemcsak környezetvédelmi szempontból, hanem a könnyebb hálózati csatlakozás miatt is előnyösebbek.

TÁMOGATOTT CIKK

Bővülő kertészeti megoldások a Sylvania-nál

Bővülő kertészeti megoldások a Sylvania-nál

1962-ben a Sylvania megalkotta a világ első fényforrásait, amelyek serkentik a növények növekedését. Azóta is szenvedéllyel dolgozik azon a vállalat, hogy Gro-Lux® fényforrásai a legmagasabb szintet érjék el a fotoszintetizálás hatékonyságában  a napjainkban alkalmazott a LED technológiával is.

TÁMOGATOTT CIKK

CP-Electronics világításvezérlési megoldások

A Legrand-csoportba tartozó CP Electronics jelenlétérzékelő-termékcsalád az egész épületre kiterjedő világításvezérlési megoldásokat kínál. Folyamatosan bővülő termékkínálatunk speciális igényekre is biztosít megoldást.

LED konferencia 5 felvonásban

A LED konferencia a Világítástechnikai Társaság legnagyobb, évente megrendezett szakmai fóruma, amelyet tavaly februárban még 270 résztvevővel tartottak meg az Óbudai Egyetemen. Az idén – a világjárvány miatt – nincs lehetőség a személyes találkozóra, de a szakmai élet nem állhat le, ezért a szervezők alkalmazkodnak a rendkívüli helyzethez és webináriumok formájában, online rendezik meg a XII. LED konferenciát.

A 2021. évi tisztújítás Tagozati támogatottjai

A 2021. évi tisztújítás Tagozati támogatottjai

A Magyar Mérnöki Kamara Országos Választási Jelölőbizottsága (VJB) a Kamara alapszabálya alapján folytatja a 2021. évi országos tisztújításhoz kapcsolódó jelöltállítás megszervezését.

Üzleti lehetőségek a Covid-19 óta

Az EuropeOne, az Európai Vállalkozók Szövetségének jelentése

Az EU elektromos vállalkozói 2021-ben egy új stratégiával indulnak, amelyet január 26-án nyilvánosan mutattak be egy online  konferencián. A Tagozatunk képviselőjeként Darvas István vett részt az eseményen, amelyről az alábbiakban számol be.

Új mérnöki díjszabás lépett életbe

Az MMK elnöksége egyhangú támogatással elfogadta a mérnöki napidíjak módosításáról szóló előterjesztést. Az új díjszabás január 1-től életbe léptett.

1-9 fős mikrovállakozó mérnökirodák is pályázhatnak eszköztámogatásra

December 30-án jelent meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete, amely alapján a közeljövőben az 1-9 fős tervező- és mérnökirodák is pályázhatnak majd munkájukat segítő technológiai fejlesztésekre, a gépbeszerzési és újraiparosítási célt szolgáló beruházások finanszírozására. A részletes pályázati feltételek január 18-án váltak nyilvánossá.

Eredményes volt a megújuló energiaforrásból termelt áram támogatására tavaly kiírt pályázat

Eredményes volt a megújuló energiaforrásból termelt áram támogatására tavaly kiírt pályázat

Eredményesnek nyilvánította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés támogatására tavaly júliusban kiírt pályázati eljárást.

TÁMOGATOTT CIKK

Megújult termékcsaládok a Sylvania-nál

Megújult termékcsaládok a Sylvania-nál

Egy új év rengeteg új lehetőséget tartogat mindenki számára. Így van ez a Sylvania esetében is, hiszen több termékcsaládja is megújul az új év kezdetével, hogy még jobban alkalmazkodjon a piaci igényekhez.

TÁMOGATOTT CIKK

Bővülő intelligens otthon megoldások a Legrand-tól

Bővülő intelligens otthon megoldások a Legrand-tól

Napjainkban egyre többet hallunk az okosotthonokról, okosmegoldásokról. Legtöbbünkben már felmerült a gondolat, mi lenne, ha nekünk is lehetne okosotthonunk, de szeretnénk elkerülni a véséssel, utólagos vezetékezéssel járó munkálatokat, bonyolult rendszerek használatának kiismerését.

TÁMOGATOTT CIKK

i-Charge CION – Schrack elektromosautó-töltőállomások

Biztonságos. Hatékony. Egyszerű.

Az intelligens i-CHARGE CION töltőállomás tökéletes elektromos autó töltési megoldást kínál minden eshetőségre! Kialakításának köszönhetően ugyanolyan jól alkalmazható otthoni felhasználásra, mint nyilvános parkolókba vagy garázsokba telepítve.