e-villamos online szaklap

Az építésgazdasági stratégia mérnökök nélkül nem tud megvalósulni

Az építésgazdasági stratégia mérnökök nélkül nem tud megvalósulni

Az építésgazdaság nem azonosítható csupán a kivitelezői kapacitásokkal: tervező mérnök nélkül ugyanis nincs építésgazdaság – hívta fel a figyelmet a Rádió Orient stúdióbeszélgetésén Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, aki Kun Gáborral és Szántó Lászlóval, a kamara Elektrotechnikai és Épületvillamossági, illetve Tartószerkezeti tagozatának elnökeivel tekintette át az építésgazdasági stratégia legfontosabb területeit.

Új építőipari pályázati lehetőség mérnökvállalkozások részére is

2019. szeptember 25-én megjelent az Innovációs és Technológiai minisztérium legújabb pályázati kiírása az építőipari cégek, köztük a mérnöki tervezőirodák részére. A pályázati kiírás figyelembe veszi a kamara több, korábbi javaslatát, így a mérnök irodák pályázati lehetőségét a korábbihoz képest kibővítették.

TÁMOGATOTT CIKK

Kiemelkedő teljesítmény, kellemes megvilágítás, kecses méret

Kiemelkedő teljesítmény, kellemes megvilágítás, kecses méret

A Feilo Sylvania bemutatja az Insaver Slim termékcsaládot, amely kiemelkedő hatékonyságú mélysugárzók széles választékát kínálja, 1050 és 5200 lm fényáram-érték között.

Határozat az elektromágneses összeférhetőségre vonatkozóan

2019. augusztus 5-én lépett hatályba az Európai Bizottság 2019/1326 számú végrehajtási határozata az elektromágneses összeférhetőségre vonatkozóan a 2014/30/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv támogatása céljából kidolgozott harmonizált szabványokról.

Érdekes cikkek a Voltimumon

Érdekes cikkek a Voltimumon

A Voltimum egy nemzetközi villamosipari honlapcsalád, amely számos országban és nyelven elérhető. A cikkeket az egyes országokban villamos szakemberek írják villamos szakembereknek.

A Schrack főtámogatásával jön a Villanyszerelő Konferencia

A Schrack főtámogatásával jön a Villanyszerelő Konferencia

2019. október 15.

Lassan hagyomány, hogy a Villanyszerelő Konferenciák fő támogatója a Schrack Technik. Nem lesz ez másként idén októberben sem, ahol a Schrack segítségével keressük a választ arra kérdésre, hogy melyek a villamos szakmát most leginkább foglalkoztató kérdések?

Átadták a megújult Kandó Kollégiumot

Átadták a megújult Kandó Kollégiumot

A másfél éve tartó rekonstrukciós beruházás befejeztével 2019. szeptember 19-én ünnepélyes keretek között adta át a Kandó Kálmán Kollégiumot.

42 helyszínnel jön az Erőművek Éjszakája

42 helyszínnel jön az Erőművek Éjszakája

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve 2019. október 11-én első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakája programját.

„A fény természete” fotópályázat 2019

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. 2019-ben immár második alkalommal hirdeti meg népszerű fotópályázatát, melynek célja megmutatni, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény.

Voltimum – a nemzetközi villamosipari honlap

Voltimum – a nemzetközi villamosipari honlap

Az internet elterjedésével a papír alapú szakmai kiadványok mellett egyre-másra jelennek meg elektronikus honlapok. Ilyen a címben szereplő szakmai honlap is, amelyet évek óta rendszeresen olvasok haszonnal. Ezért szívesen megosztom a tapasztalataimat és arra biztatok mindenkit, hogy ismerkedjen meg ezzel a forrással!

Megjelent az első METÁR-tender

Idén összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni a megújuló energia-alapú áramtermelést támogató METÁR-rendszer első tenderkiírásában. A Magyarország energiafüggőségének mérséklését célzó, költséghatékony fejlesztések éves támogatási kerete már jövőre 2,5 milliárd forintra nő.

Javaslat a kivitelezési dokumentáció tartalmának és szabályozási környezetének felülvizsgálatához

A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége augusztus 28-án munkaterven kívüli ülést tartott annak érdekében, hogy eleget tehessen két határidős kötelezettségének. Az Elnökség megtárgyalta és elfogadta a kivitelezési dokumentáció tartalmának és szabályozási környezetének felülvizsgálatához készített javaslatokat is.

Elhunyt Váncza József

(1934-2019)

Életének 86. évében, 2019. augusztus 16-án, rövid betegség után elhunyt Váncza József. Búcsúztatása 2019. szeptember 27-én, pénteken 11:15 órakor lesz a budapesti Farkasréti temető Makovecz termében, a Római Katolikus Egyház szertartása szerint.

Szlovénia új reaktorral bővítené atomerőművét

Egy új reaktor építését tervezi Szlovénia a közös szlovén-horvát tulajdonban lévő, 664 megawattos erőműben Krskoban – írta a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap.

Emeld ki a pillanatot!

Emeld ki a pillanatot!

Beacon Muse X

A Sylvania bemutatja a díjnyertes Beacon Muse spotlámpa termékcsalád legújabb tagját, a Beacon Muse X-et, amely továbbfejlesztett optikai kontrollal és kiemelkedő színvisszaadással büszkélkedhet.

Megjelentek a 2019 évi minimális rezsióradíjak

Kiadta az innovációért és technológiáért felelős miniszter a minimális építőipari rezsióradíj 2019. évi mértékéről szóló rendeletet – írja a Magyar Közlöny.

KNX Mesterkurzusok 2019 (4 óra)

KNX épületautomatika-rendszer adatbiztonsága és családi házak KNX épületgépészeti automatikarendszere.

TÁMOGATOTT CIKK

Elektromos autó töltőállomás tesztelő

Töltőállomások ellenőrzése elektromos jármű használata nélkül

Az elektromos töltőállomások területen új, hasznos tesztelő készülék, mely bármilyen töltőállomás ellenőrzésére alkalmas.