e-villamos online szaklap

Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat

Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat

Továbbképzés a BPMK szervezésében

Mi változott meg? Mi az új? Hol jelent meg? Mit vontak vissza? Minek a helyébe lép? Mit módosítottak? - ezek a legfontosabb kérdések az új rendelettel kapcsolatban.

Állásfoglalás: koordinált túlfeszültségvédelem

Állásfoglalás: koordinált túlfeszültségvédelem

Az épületek használatba vétele során a Műszaki Biztonsági Hatóság által lefolytatott eljárás ad aktualitást a koordinált túlfeszültségvédelemmel kapcsolatos állásfoglalásnak.

Ki lesz a fény mestere?

Ki lesz a fény mestere?

Hamarosan lezárul a „Fény Mestere Díj 2017 ” pályázat, közeleg a beadási határidő. A beadott pályaművek automatikusan pályáznak a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának „Fénytechnikai Tervezés 2017” különdíjára. Az alábbiakban a Fény Mestere Díj alapítójának, Böröcz Sándornak gondolatai olvashatók.

Magyar Mérnöki Kamara – elnöki évértékelő

Magyar Mérnöki Kamara – elnöki évértékelő

2017 májusában új vezetés lépett a Mérnöki Kamara élére. Az új elnök, Nagy Gyula és az elnökség sok megoldandó feladattal indította el az év második felét. Ezek a 2017. évi tisztújítást követő események – eredmények – nem csupán a kamara tagjaira vannak, lehetnek hatással, hanem országos szinten is közvetlen kihatással bírnak alapvető fejlesztési, beruházási folyamatokra.

Teljes körű villámvédelmi anyagkiírás az OBO TS online szoftverrel

Teljes körű villámvédelmi anyagkiírás az OBO TS online szoftverrel

2016 végén készült el az OBO anyagkiíró szoftvere. Az ingyenesen, regisztráció nélkül használható online program immár 26 témakörben több mint 250 típusmegoldást tartalmaz, a tűzálló kábeltartó-szerkezetektől a padlódobozokon át a villámvédelemig, lefedve a villamos kivitelezés jelentős részét.

Évkönyvek 2018

Évkönyvek 2018

Évről évre megjelennek a kedvelt német műszaki zsebkönyvek a Hüthig GmbH gondozásában. Az új kiadványokról rövid összefoglalás keretében a továbbiakban adunk tájékoztatást.

TÁMOGATOTT CIKK

Sylvania Radiance

Sylvania Radiance

A Sylvania megváltoztatja a LED lámpákról alkotott képet az új ToLEDo™ Radiance termékcsaládjával.

Megújult az e-villamos

Megújult az e-villamos

Korszerű külsővel és Facebook támogatással újult meg az e-villamos, az Elektrotechnikai tagozat hírportálja. Immár mobiltelefonon és tableten is könnyen, egyszerűen, átláthatón kezelhető a honlap.

Megtartotta tisztújító taggyűlését az Elektrotechnikai Tagozat

A tagság elsöprő többséggel választotta újra elnökének Kun Gábort. Az ülésen meghívott vendégként részt vett Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, valamint Gyurkovics Zoltán, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának elnöke is.

Az MMK-ELT vezetőségének jelöltjei

A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata soron következő tisztújítását 2018. január 18-án 14 órai kezdettel, a FÖMTERV (1024. Budapest Lövőház u. 37.) székházának földszinti tanácstermében tartja. Az alábbiakban közöljük a Tagozat vezető tisztségeire jelöltek önéletrajzát.

MMK Elektrotechnikai Tagozat Tisztújító taggyűlése

Időpont: 2018. január 18., 14 óra. Helyszín: FÖMTERV, 1024 Budapest, Lövőház u. 37.

Kötelező szakmai továbbképzés Szegeden

A Csongrád Megyei Mérnöki Kamara a szakmagyakorlók (elektrotechnikai és épületvillamossági, továbbá energetikai szakterületen tevékenykedők) részére kötelező szakmai továbbképzést rendezett Szegeden.

Új témákkal és 2600 kiállítóval tör sikerre a Light + Building 2018 szakvásár

Új témákkal és 2600 kiállítóval tör sikerre a Light + Building 2018 szakvásár

A Frankfurtban rendezett Light + Building jelmondata: Hálózatba kapcsolt – biztonságos – kényelmes. Ezzel az új vezértémával, új kiemelt témakörökkel, egy új különbemutatóval és egy újabb csarnokszinttel várja látogatóit a vezető világvásár 2018. március 18–23. között.

Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos Város kiállítás

Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos Város kiállítás

A BME ad otthont a 4. Magyar Jövő Internet Konferenciának, melyhez az Okos Város kiállítás is kapcsolódik.

Tisztújítás az Elektrotechnikai Tagozatnál

A Jelölő Bizottság közleménye

A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata soron következő tisztújítását 2018. január 18-án 14 órai kezdettel, a FÖMTERV 1024 Budapest Lövőház u. 37. sz. alatti székházának földszinti tanácstermében tartja.

Kibővített elnökségi ülés a BDK-nál

Megtartotta kibővített elnökségi ülését a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata október 19-én. Az ülések helyszínéül mindig egy-egy cég székháza szolgál, ezzel is kifejezve, illetve erősítve a kamara és az ipari szereplők közötti kapcsolatot. Ez alkalommal a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. székházában tartották meg a rendezvényt, ahol szép számban vettek részt a meghívottak.

VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok

2017. október 3-4-én hatodik alkalommal a robbanásvédelem témakörét járja körül. Célja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek gyakorlati alkalmazásának segítése, jó gyakorlatok közreadása, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, az együttműködés erősítése. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.