e-villamos online szaklap

Felhívás az „elsődleges tagozat” kiválasztására

| | |  0 | |

Ezúton kérjük mindazokat, akiknek a munkája (és jogosultságai) leginkább az épületvillamossági területhez kötődnek, úgy elsődleges tagozatként az Elektrotechnikai Tagozatot jelöljék meg.

Tisztelet Tagtásunk!
Kedves Kollega!

A tavaly, 2021. november 13-án elfogadott és életbe lépett új kamarai alapszabály a tagozati élet tekintetében egy új fogalmat hozott létre: az elsődleges tagozatot. (Alapszabály 2.2.3 (5))

Az új fogalom alapvetően két okból született:

  1. Egyértelműsíti a tagozatok érdekképviseleti súlyát az országos küldöttgyűlésen (Alapszabály 4.3.2)
  2. Egyértelműsíti a tagozatok számára folyósítható (éves) finanszírozási keretet (Alapszabály 6.4.3 (2), a. )

Az elsődleges tagozat megválasztása a fentieken túl még egy területen hoz változást, ez pedig a tagozatokon belüli tisztségviselésekre vonatkozik, miszerint a kamarai tag, csak az elsődleges tagozatában viselhet tisztséget, és vállhat szavazati joggal rendelkező küldötté. (Alapszabály 2.2.3 (5) a. ) A fentiek miatt az elsődleges tagozat megjelölése kötelező minden olyan tag számára, aki több tagozat tagja.

Az Elektrotechnikai Tagozat Elnöksége a fentiek miatt tisztelettel kéri Önt, hogy amennyiben a munkája (és jogosultságai) leginkább az épületvillamossági területhez kötődnek, úgy elsődleges tagozatként az Elektrotechnikai Tagozatot jelöljék meg.

Az elsődleges tagozattal kapcsolatos adminisztratív feladatokat a területi kamarák fogják kezelni, ezek részletszabályai még nem kerültek kidolgozásra, különösen olyan esetekere, amikor egy tag több tagozat munkájában is részt vesz. Ezzel együtt azon tagjanik számára, akiknél egyértelmű a tagozatválasztás kérjük, hogy az e-mérnök rendszeren keresztül, végezzék el a kiválasztást. Ehhez be kell lépni az e-mérnök rendszerbe, majd a jobb felső részen megjelenő nevére kattintva (saját adatok) lapon, a bal oldali menü sorban a „kamarai adatok” pontot kell kiválasztani. Itt legörgetve a „Tagozatok” soron látható, hogy választott-e már elsődleges tagozatot, és ha nem, akkor elvégezhető a választás.

A MMK ELT Elnökségének nevében,
Sárosi Csanád
ELT elnök

Elektrotechnikai Tagozat

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul