e-villamos online szaklap

Falon kívüli kábelvezetési megoldások

| | |  0 | |

Falon kívüli kábelvezetési megoldások

A szakemberek beltéri falon kívüli kábelvezetési megoldásént a kábelcsatornát választják elsősorban praktikussága és egyszerű szerelhetősége miatt. Ebben az esetben nincs szükség a falban vésésre, festésre, a kábelcsatornát ragasztószalag vagy csavarok segítségével egyszerűen rögzíthetjük.

A mini csatornákat abban az esetben használjuk, ha csak egy néhány vezetéket szeretnénk elvezetni, pl. mennyezeti lámpatesthez. A nagyobb méretű kábelcsatornákban lehetőség van a gyenge- és erősáramú vezetékek megfelelő elkülönítésére, 2- vagy akár 3-rekeszes kivitelben. Ezek többségébe szerelvényezhető, így lehetőség van erős- illetve gyengeáramú csatlakozóaljzatok kialakítására (pl. dugalj, kapcsoló, informatikai csatlakozóaljzat stb).

A Legrand széles kínálatában megtalálhatóak különböző méretű, anyagú és színű kábelcsatornák.

A DLP ECO mini kábelcsatornák kis méretüknek köszönhetően szinte észrevétlenül illeszkednek a fal síkjába. Többféle méretben elérhetők, 15 x 10 mm-től egészen 40 x 40 mm-ig. A csatornatesthez választható kiegészítőkkel – mint pl. kanyarelem, belső- és külső könyök, T-elem, végzáró – elegáns megoldással tudjuk a kábelt a megfelelő helyre elvezetni. Alapvetően a DLP ECO mini kábelcsatornák nem szerelvényezhetők, viszont Forix szerelvények rögzíthetők a csatornatestre kiegészítő elem segítségével.  A DLPlus mini kábelcsatorna rendszer méretválasztékában hasonló az előbbihez, viszont magasabb minőséget megkövetelő munkákhoz ez a kábelcsatorna típus javasolt. A széles kiegészítő választéknak köszönhetően a csatornatesthez rögzítőkeret segítségével Oteo, Program Mosaic, Niloé, Valena és Valena Life szerelvények is rögzíthetők.

A piacon népszerű Legrand DLP szerelvényezhető kábelcsatorna-rendszer ideális választás irodaházakba, közintézményekbe, kereskedelmi egységekbe, szállodákba, stb. Megfelel az EN 50085-2-1 szabványnak biztonsági és technikai paraméterek szempontjából. Széles méret- és kiegészítő választéka kielégítik a magasabb igényeket is. Az erős- és gyengeáramú vezetékek elkülönítéséhez 2 vagy 3 rekeszes, válaszfallal elválasztott kábelcsatornát szükséges választani. Rögzítőkeret használatával Program Mosaic, Niloé, Valena és Valena Life szerelvények szerelhetők be a csatornatestbe. A hajlékony műanyag fedél méretre vágható az elhelyezendő szerelvények függvényében. A csatornatest méretétől függően 40, 65, 85, 130 és 180 mm-es hajlékony fedél választható, melyekhez választhatók a rögzítőkeretek a szerelvényezéshez.

A hagyományos szerelvényezhető kábelcsatornákon kívül a Legrand kínálatában megtalálhatók DLP bepattintható csatornák fehér, szürke és fekete színben is. Program Mosaic szerelvények gyorsan és könnyedén bepattinthatók a csatornatestbe, rögzítőkeret használata nélkül. Sorolási kiegészítővel a csatlakozóaljzatok kényelmesen csatlakoztathatók. A megkülönböztetés érdekében a dugaljak piros színben is rendelhetők.

A speciális igények kielégítésére az antimikrobiális kábelcsatornák ezüst-ionizált védőréteggel ellátottak, amik megakadályozzák a baktériumok szaporodását. Ezzel a speciális bevonattal ellátott kábelcsatornák alkalmazási területei a laboratóriumok, egészségügyi intézmények, élelmiszergyártással foglalkozó üzemek, stb. Program Mosaic szerelvényekkel szerelvényezhetők, ahogyan a DLP alumínium kábelcsatornák is. Az alumínium csatornák kiváló árnyékolási és földelési tulajdonságokkal rendelkeznek. A műanyag kábelcsatornákhoz képest az alumínium használata önmagában sokkal markánsabb, környezetéből kiemelkedik, elegáns, modern, letisztult hatást kölcsönöz.

A minőségben, méretben, anyagban és színben különböző kábelcsatornák lefedik a piaci igényeket. A kábelcsatornák 2 m szálakban kerülnek kiszállításra. Tervezés, illetve szerelés előtt keresse fel Legrand kapcsolattartóját!

Legrand

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul