e-villamos online szaklap

Megjelentek a Villamos Biztonsági Szakági Műszaki Előírások

SZME-VB

| | |  0 | |

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közé tette a szakági műszaki előírásokat, amelyek 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet hatálya alá tartozó villamos berendezések tervezésével, létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatban fogalmaz meg műszaki megoldásokat.

Az összekötő és felhasználói berendezésekről, valamint a potenciálisan robbanásveszélyes közegben működő villamos berendezésekről és védelmi rendszerekről szóló 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet (a továbbiakban: NGM rendelet) 4. § (1) bekezdése alapján az iparügyekért felelős miniszter által létrehozott Villamos Biztonsági Szakági Műszaki Szakbizottság az NGM rendelet 4. § (2) bekezdésében foglaltak szerint elkészítette és elfogadta a Villamos Biztonsági Szakági Műszaki Előírásokat (SZME-VB).

Az SZME-VB dokumentum elérhető a termékinformációs portálon a következő címen:
https://www.termekpont.hu/Termekpont/Szabalyzatok/villamos-muszaki-biztonsagi-szabalyzat

A Villamos Biztonsági Szakági Műszaki Szakbizottság létrehozásáról az összekötő és felhasználói berendezésekről, valamint a potenciálisan robbanásveszélyes közegben működő villamos berendezésekről és védelmi rendszerekről szóló 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. §-a rendelkezik.

A Szakbizottság fő feladata az, hogy a Rendelet hatálya alá tartozó villamos berendezések és védelmi rendszerek tervezésével, létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatban szakági műszaki előírások formájában a Műszaki Biztonsági Szabályzat követelményeit, az egészségvédelem magas szintjét kielégítő, valamint a műszaki-tudományos színvonallal és a gazdasági megfontolások alapján megvalósítható gyakorlattal összhangban álló műszaki megoldásokat dolgozzon ki, azokat rendszeresen felülvizsgálja, és az adott időszak technikai színvonalának megfelelően frissítse.

 

SZME-VB

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul