e-villamos online szaklap

A 2021. évi tisztújítás Tagozati támogatottjai

| | |  0 | |

A 2021. évi tisztújítás Tagozati támogatottjai

A Magyar Mérnöki Kamara Országos Választási Jelölőbizottsága (VJB) a Kamara alapszabálya alapján folytatja a 2021. évi országos tisztújításhoz kapcsolódó jelöltállítás megszervezését.

A VJB 2020. december 4-én valamennyi jelölőszervezet részére megküldte a jelöltállítási felhívást, ez mind az MMK honlapján, mind a Tagozat honlapján megjelent.

A jelölésre a Kamara természetes személy tagjai jogosultak, akik ezt a jogukat, a Kamarai törvény határozathozatalra vonatkozó szabályai szerint, annak a területi kamarának, továbbá szakmai tagozatnak a saját választási szabályai keretében gyakorolják, amelynek tagjai.

Tagozatunk tagjai ezt az Elektrotechnikai Tagozaton keresztül tehették meg. Sajnos – felhívásunk ellenére – sem a tagság sem a területi Szakcsoportok nem tanúsítottak értékelhető aktivitást.

Az alapszabály alapján Tagozatunk a különböző tisztségekre az alábbiak szerint jelölhetett:

  • az elnöki tisztségre 1 jelöltet,
  • az alelnöki tisztségre 1 jelöltet,
  • az elnökségi tagnak 3 jelöltet,
  • felügyelő bizottsági tagnak 2 jelöltet,
  • etikai-fegyelmi bizottsági tagnak 2 jelöltet.

A jelölésről elnökségi határozatban döntöttünk.

A jelölési dokumentumokat: úgymint a jelölésről szóló elnökségi határozatot, az érintetteknek a vállalt tisztségre vonatkozó nyilatkozatait és a vállalt feladat végzésével kapcsolatos elképzeléseket, valamint az önéletrajzokat e-mail-en 2020. 02. 05-ig kell a Tagozatnak az MMK-ba beküldeni és postai úton feladni.

A Tagozat elnöksége egyeztetéseket folytatott mind a szakmai tagozatokkal, mind a területi kamarákkal, majd az elképzeléseink és a beérkezett megkeresések alapján a Tagozati elnöksége 2021. 01. 21-én az alábbi határozatot hozta.

A Magyar Mérnöki Kamara hatályos alapszabálya alapján az Elektortechnikai Tagozat a Magyar Mérnöki Kamara 2021. évi tisztújítás vonatkozásában az alábbi jelölteket támogatja:

Név Kamarai azonosító Jelölt tisztség
Szőllőssy Gábor 01-1118 elnök
Wagner Ernő 14-0198 alelnök
Kun Gábor 01-1149 elnökségi tag
Bocz Gábor 02-1109 elnökségi tag
Szigetiné László Erika 07-0163 etikai-fegyelmi bizottsági tag

Szigetiné László Erika és Kun Gábor, valamint Bocz Gábor, Szőllőssy Gábor és Wagner Ernő rendelkeznek a jelöltté váláshoz szükséges számú területi kamarai és szakmai tagozati támogatással.

Jelölté válásukról a beérkező dokumentumok alapján a VJB dönt, ez ma még nem ismert.

Kőhegyi László
Elektrotechnikai Tagozat
választási előkészültekkel megbízott

Tisztújítás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul