e-villamos online szaklap

Kulcsrakész megoldások: az izzócsere már kevés

A Tungsram projektkivitelezései révén nő az energiahatékonyság

| | |  0 | |

A Tungsram 2018-ban innovatív európai prémium márkaként tért vissza a világpiacra. Mára komplex megoldásokat magába foglaló portfoliót kínál a világítás minden szegmensében.

A Tungsram integrált világítástechnikai projektmegoldásai eredményesen ötvözik az évszázados szakmai tapasztalatot a legmodernebb iparági fejlesztésekkel és szemlélettel.

„Tungsram azt tűzte a zászlajára, hogy az energiahatékonyság éllovasaként központi szerepet töltsön be a világításban az okos megoldások segítségével. Ezeket rendszerbe szintetizálva kimutatható energiamegtakarítást tudunk elérni” – mondta el György Péter, a Tungsram igazgatósági tagja.

A Tungsram világítástechnikai projektmegoldásai teljes körű megoldást nyújtanak a hatékonyabb, okosabb, környezettudatosabb működés eléréséhez. A vállalat képes a világítástechnikai projekteket teljes egészében megvalósítani a kezdeti állapotfelméréstől a tervezésen és saját gyártáson/beszerzésen, valamint a finanszírozáson át egészen a kivitelezésig. A kivitelezésben a kiemelkedő projektmenedzsment képességekhez a hatékony, teljes vertikumú ellátási lánc társul. A COVID-19 járvány rávilágított arra, hogy a globális ellátási láncok milyen sérülékenyek, a Tungsram viszont magyarországi cég, amely helyben rendelkezik a teljes projektkivitelezéshez szükséges infrastruktúrával és kompetenciákkal.

„Amit mi kínálunk, nem egyszerű megvilágítás, hanem koncepció, amelynek célja az energiahatékonyság növelése a tényleges fogyasztás csökkentése révén, valamint az okos megoldások beépítése a rendszerbe” – hangsúlyozta Nádas Norbert, a cég magyarországi kereskedelmi vezetője.

Míg pár évvel ezelőtt a világítástechnika megújítása egy cég esetében gyakran az izzók cseréjére korlátozódott, napjainkban egy ilyen projekt szinte elképzelhetetlen az automatizálás, a központi vezérlés és a smart megoldások beépítése nélkül. Nádas Norbert példaként említette, hogy egy 8 telephellyel rendelkező megrendelő esetében a világítás, hőmérséklet és szellőztetés központi szabályozása révén látványos megtakarítást lehet elérni. Mindez párosítva a Tungsram által nemrégiben felvásárolt ArchiFM létesítménykezelő megoldásaival, a megtakarítás tovább növelhető, emelte ki a szakember.

A Tungsram termékportfóliója lehetővé teszi több, világítástechnikával összefüggő beruházási terület csomagban kezelését. A vállalt által kínált termékek között vezető szerepet játszanak a kültéri (köz- és térvilágítás) és beltéri fényforrások, a SMART-szenzorok vagy akár a beltéri növénytermesztésben használatos LED technológiák. A cég által gyártott lámpák felhasználása egyedi piaci előnyt jelent, hiszen közvetlenül a gyártótól kerül a kivitelezési ajánlatba, jelentős megtakarítást nyújtva. A termékportfólió lefedi a beltéri és kültéri világítási szükséglet minden területét az ipari létesítményektől a sportcsarnokokon, benzinkutakon, irodákon, állomásokon, pályaudvarokon át az utakig, autópályákig, parkolókig és alagutakig.

TungsramVilágítástechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul