e-villamos online szaklap

UV, a jelen fontos technológiája

| | |  0 | |

UV, a jelen fontos technológiája

Az UV-C technológiával (amelyet 2018-as függetlenné válása óta a Tungsram is fejleszt), vizet, levegőt, felületeket, anyagokat is lehet fertőtleníteni, mi több, élelmiszert és a fejlődésben lévő növényeket is.

Legutóbb a kínai nemzeti egészségügyi bizottság tette közzé méréseit, amely szerint a Covid-19-et félórán belül elpusztítja az UV-fény, sőt, ennyi idő alatt egy egész szobát tökéletesen kórokozómentesít.

A Tungsram az utóbbi időben – számos egyéb innovatív projektje mellett – mérnöki kapacitásait arra is koncentrálta, hogy az UV-C és kiegészítő technológiáinak gyakorlati alkalmazásait feltérképezze a koronavírus elleni küzdelemben és a jövőre is készüljön. 

A Tungsram UV Box kiválóan alkalmas a vegyszermentes, felületi fertőtlenítésre.

Az UV-C legtöbbször szükségtelenné teszi a hagyományos, kémiai eljárásokat. Tartósan beépíthető technológia, de mobil megoldásként is alkalmazható, elszállítható a fertőtlenítendő helyszínre. Az UV-C káros az emberi szemre, ezért biztonságos megoldásokat kell alkalmazni, hogy megóvjuk az emberi szervezetet.

A használaton kívüli időszakokban, például éjjel, üres helyiségeket, buszokat, vonatokat sterilizálhatunk vele; képes folyamatosan fertőtleníteni a levegőt vagy az ivóvizet. A speciális Tungsram kabinetekben, azaz UV Box-okban, pedig a háztartási eszközöket, akár laptopot, kulcsot vagy az orvosi eszközöket, védőruhát is megszabadíthatjuk a fertőző vírusoktól, baktériumoktól.

 A Tungsram UV BOX legfőbb tulajdonságai:

• 5-15 perc alatt megsemmisíti a kórokozókat
• Egyszerű és biztonságos használat: automatikusan leáll, ha kinyílik az ajtó
• A betekintő ablakot üveg és UV-C álló PC bevonat is védi, így nem juthat ki káros sugárzás
• Kiválóan alkalmas otthoni, egészségügyi vagy közintézményekben való alkalmazásra

A Tungsram az Országos Mentőszolgálattal közösen dolgozik több új megoldáson is a mentőszolgálat számára. Az együttműködés első területe az UV-C sugárzás (az ultraibolya fény egyik frekvenciája) technológiáján alapuló fertőtlenítés, a későbbiekben pedig adatvezérelt okos megoldásokat is kipróbálnak.

Bővebb információ az UV-C fénnyel történő fertőtlenítéséről az alábbi linken.

MEGNÉZEM→ 

Tungsram

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul