e-villamos online szaklap

Hogyan csökkentheti raktárvilágítása költségét 62%-kal?

| | |  0 | |

Hogyan csökkentheti raktárvilágítása költségét 62%-kal?

A régi, elavult lámpatestek cseréjével is jelenetős energiamegtakarítás érhető el. De miért érné be 40%-os energiacsökkentéssel, ha akár 62%-t is megtakaríthat?

A használaton kívüli munkaterületek vagy a beáramló természetes fény mind befolyásolják a raktár energiafogyasztását. Éppen ezért a raktárvilágítás tervezésekor érdemes olyan csarnokvilágító lámpatestet választani, amely mozgásérzékelővel rendelkezik vagy további érzékelőkkel bővíthető és akár Mash-hálózatban is működik.

Az intelligens világítás-vezérlés akár 62%-kal csökkentheti a raktár energiafogyasztását.

A Mash-hálózaton keresztül vezérelt világítással  vagyis intelligens világítás-vezérléssel -, a lámpák működésük alapján csoportosíthatók és egyszerre vagy külön-külön is vezérelhetők az adott raktárban vagy raktárakban, akár más-más lokáción is. A világításcsoporton belül a használaton kívüli munkaállomások fénye a biztonságos szintig csökkenthető, miközben nem fogyasztanak feleslegesen áramot.

Amint a területen újból aktivitás mérhető, a lámpák az érzékelőknek köszönhetően, azonnal visszaállnak a munkavégzéshez szükséges optimális állapotra. A Mash-rendszerek érzékelői a kívülről beáramló, természetes fényviszonyokat is folyamatosan auditálják és ennek megfelelően is optimalizálják a világítást. A távoli vezérlésnek köszönhetően bárhonnan, bármikor számítógépről vagy bármilyen okos eszközről beavatkozhatunk a raktár megvilágításába. És ugyanígy bármikor hozzáférhetünk az adatokhoz, statisztikákhoz és a működéssel kapcsolatos jelentésekhez.

A jól megválasztott LED csarnokvilágító lámpatestek amellett, hogy a technológiának köszönhetően jóval energiahatékonyabbak a hagyományos lámpáknál, jobb látási és a természeteshez hasonló fényviszonyokat biztosítanak, melyek nagyban hozzájárulnak a dolgozók komfortérzetéhez: kevésbé fáradtak, ezáltal hatékonyabb és pontosabb munkavégzésre képesek; csökkennek az esetleges fáradtságból eredő hibák és balesetek.

Az „okos” raktárvilágítás nem csak a világítással összefüggő felesleges energiafelhasználásból adódó költségeket csökkenti, hanem javítja a teljes működési hatékonyságot, így összeségében akár 62%-os megtakarítást is eredményezhet.

További raktárvilágítással, csarnokvilágítással kapcsolatos megoldások a Tungrsam weboldalán.

Érdekel

LEDTungsramVilágítástechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul