e-villamos online szaklap

Viták az EPH-bekötésének szükségessége körül

| | |  0 | |

Viták az EPH-bekötésének szükségessége körül

Az elmúlt időszakban számos villanyszereléssel foglalkozó fórum egyik legforróbb témája volt az EPH-bekötés szükségességének megítélése.

A téma a fürdőkád és zuhanytálca lefolyójának műanyag csövébe iktatott fém passzdarab beépítésének szükségességén vagy szükségtelenségén csúcsosodik ki, de a fémkorlát, a függönykarnis vagy a fémpolcok EPH-ba kötése is számos vita forrása. Az elhangzó érveket számos indokkal alátámasztják a magabiztosan megszólalók, ilyen például, „hogy XY azt mondta”, „én úgy emlékszem”, „egy könyvben olvastam”, „nekem így tanították”. Azonban egy szakmai vitában csak a szakmai érvek számítanak, az állításokat pedig alá kell tudni támasztani műszaki követelményekkel (szabvánnyal, jogszabállyal vagy műszaki irányelvvel).

Vajon mi lehet az oka, hogy szélsőségesen helytelen információk keringhetnek a szakmai köztudatban az EPH-ba kötés szükségessége kapcsán?

Ennek a kérdésnek próbál utánajárni Villanyszerelők Lapja oly módon, hogy a témában írt cikkben felgöngyölítik a korábbi, már visszavont szabványokban és hatályon kívül helyezett jogszabályokban fellelhető – sokszor egymásnak is ellentmondó – követelményeket. Emellett természetesen az aktuális, vonatkozó szabványokról is szót ejtenek a márciusi lapszában olvasható 6 oldalas cikkben, és tisztázásra kerülnek az egyenpotenciálra hozó hálózattal kapcsolatos követelmények, hogy kialakulhasson egy egységes álláspont a szakmai körökben.

A Media12 kiadó közleménye

A Villanyszerelők Lapja március lapszámát díjmentesen elérhetővé tesszük mindenki számára, hogy az esetleges karantén idején felszabadult időt a szakmai tudásuk növelésre, önmaguk képzésre tudják fordítani. Regisztrációt és belépést (meglévő regisztráció esetén, csak belépést) követően korlátozás nélkül olvashatják a legújabb lapszámunk cikkeit online, illetve pdf-ben letölthetik.

A szaklap terjesztése a veszélyhelyzet alatt is zavartalanul működik, előfizetőink megkapják postai úton a nyomdai lapszámokat és az összes eddig megjelent szakmai cikkhez online is hozzáférhetnek.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul