e-villamos online szaklap

Kiselosztószekrények praktikumra tervezve: Practibox S

| | |  0 | |

Kiselosztószekrények praktikumra tervezve: Practibox S

A Legrand bővítette, egységesített kiselosztó kínálatát 4-72 modulig, 1-4 sorba rendezve, akár 22 modul széles kivitelben. A termékcsalád használható lakossági, irodai, iskolai, üzleti, éttermi és szállodai környezetben is.

Egyfajta kialakítás a különböző méreteknél funkcióban és külső megjelenésben, így egy épületen belül a megjelenés egységessé tehető. Az új Practibox S választék tervezésénél figyelembe vették az esztétika mellett a szerelők igényeit is, így olyan termékpalettát alkottak, amely könnyen installálható és vezetékezhető. Ezt a 2019-es évben IF Awards design termékdíjjal ismerték el.

A kínálatban három kategória jelent meg, gipszkartonfalba süllyeszthető, téglafalba süllyeszthető és falon kívüli kialakítás, amelyek mindegyike tartalmaz védőföld és nulla elosztókapcsokat egyaránt. A Practibox S oldalain minden kábelvezetési megoldáshoz megtaláljuk a megfelelő perforációt, legyen az akár kábelcsatorna, vagy kábelezéshez használt csövezés legtöbb fajtája, továbbá elosztókapcsok terén is megfelelő szabadságot kapnak a szerelők a többféle elosztókapocs elhelyezési megoldásnak és kombinációnak köszönhetően.

A kiselosztókkal együtt szállított elosztókapcsok (PE és N elosztókapocs) igény esetén bővíthetők, kicserélhetők. A legegyszerűbb szigeteletlen megoldástól akár az IP2X kialakítás is választható. A 180°-ban nyíló, megfordítható ajtók két színben érhetők el, fehérben és átlátszó füstszínűben. Az ajtó körüli káva mindegyik kivitel esetében fehér színű. A kiselosztók szükség esetén egymás mellé, fölé-alá sorolhatóak. Amennyiben az alkalmazás megkívánja, kulcsos zár is tehető az ajtókra.

A falon kívüli és téglafalba süllyesztett kivitel 650°C-ig, míg a gipszkartonfalba süllyeszthető pedig 850°C-ig lettek tesztelve a zárlatos/túlterhelt elektromos alkatrészek okozta extra hőterhelést szimuláló izzóhuzalos éghetőségi vizsgálaton. A felhasznált önkioltó műanyagoknak köszönhetően a tesztek sikeresek lettek.

A csomagolás is praktikus megoldás, mivel a hátoldala perforált és a kiemelhető rész épp beleillik a dobozba, használható maszkolásra a nem villamos munkálatok idejére a szennyeződések elkerülése érdekében.

A Practibox S kiselosztócsalád a letisztult formavilágának köszönhetően remekül illeszkedik a legtöbb belső forma- és színvilághoz, így nem kell rejtegetnie a felhasználóknak. A könnyű használathoz szánt praktikus megoldások sora jelentős, amiről bővebb információért keresse fel a www.legrand.hu oldalt, a termék prospektusa az adataival a https://www.legrand.hu/szakemberek/letoltheto-dokumentumok honlapról letölthető sok egyéb termékkatalógussal együtt.

KiselosztóLegrand

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul