e-villamos online szaklap

Új OTSZ – megújult villámvédelmi kockázatkezelő program

| | |  0 | |

2020. január 22-től hatályba lép az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat. Bár az új jogszabály igazán jelentős változásokat nem tartalmaz, a változások lekövetése minden szakterületen, így a villámvédelemben is szükséges.

A villámvédelmi kockázatkezelés alapját az MSZ EN 62305-2 szabvány képezi, de az OTSZ és a Villamos TvMI is számos olyan kiegészítést tartalmaz, melyeket a kockázatkezelés során figyelembe kell venni. A 2016 óta a www.obovikop.hu oldalon elérhető VIKOP kockázatkezelő program ezeket a magyarországi sajátosságokat folyamatosan követi, hogy a programot használó tervezők mindig szakszerűen és az aktuális előírásoknak megfelelően végezhessék munkájukat.

A felhasználónak csak új kockázatkezelés indításakor kell megadnia, hogy a régi vagy az új OTSZ alapján szeretne kockázatkezelést végezni, minden egyebet a szoftver elintéz: a számításokat a kiválasztott OTSZ-nek megfelelően végzi, és a dokumentációban is a jogszabályhoz kapcsolódó hivatkozások jelennek meg.         

A VIKOP-pal készített kockázatkezelések megnyitásakor a szoftver automatikusan felismeri, hogy azok melyik OTSZ alapján készültek, így a felhasználónak ezzel sem kell foglalkoznia.

A VIKOP továbbra is regisztráció nélkül, ingyen teszi lehetővé a professzionális kockázatkezelést mindenkinek.

www.obovikop.hu

 

 

SzoftverVillámvédelem

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul