e-villamos online szaklap

Atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul

| | |  0 | |

Atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul

Paks II. Akadémia elnevezéssel két féléves atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen; az első megállapodást már alá is írta a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) a baranyai megyeszékhelyen.

Az eseményen elhangzott: az új paksi blokkok létesítéséről szóló döntés megszületésekor egyértelművé vált, hogy nagyon sok új szakemberre is szükség lesz. Az ősztől induló két féléves képzésből kikerülő szakemberek „nagyon jó eséllyel” az új blokkok építésében, majd későbbi üzemeltetésében dolgozhatnak, hosszú életpályamodellt kínálnva a Pakson munkába álló fiatal mérnököknek, 

Az első együttműködési megállapodást a PTE-vel írták alá, a képzésben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem is részt vesz.

Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja Magyarországon egyedülállónak nevezte, hogy hat magyarországi műszaki képzőhely fogott össze, és saját profiljukból a leginkább erős tartalmakkal vesznek részt a képzésben.

Első lépésben mintegy száz fiatal mérnököt vonnának be a képzésbe.

KépzésPaks

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul