e-villamos online szaklap

LUXORliving az új okos otthon rendszer

Egyszerű és intuitív

| | |  0 | |

LUXORliving az új okos otthon rendszer

A LUXORliving lényegében egy hitelesített KNX rendszer. A hagyományos KNX telepítéssel ellentétben a LUXORliving csak a feltétlenül szükséges funkciókat használja. Pontosan ez az, ami a LUXORliving-et így könnyen telepíthető és kezelhető rendszerré teszi. Gyermekjáték a kapcsolás és a fényerő szabályozása, a fűtés és az árnyékolás vezérlése, valamint az okos pánikfunkció használata. A LUXORliving mindezeket kínálja.

„Még 2005-ben, amikor útjára indítottuk a living comfort vezérlésünket, praktikusan bevezettük az okos otthonokat”, mondta Tino Schlaich, a LUXORliving termékmenedzsere.„Még az első alkalmazási területünk vezérlését is úgy terveztük, hogy a villanyszerelők egy egyszerű csavarhúzó segítségével képesek legyenek a teljes rendszer konfigurálására és programozására. Ezt a piac nagyon jól fogadta. Ezért a rendszer telepítésének egyszerűsége mindig a LUXORliving által teljesítendő követelmények listájának tetején lesz.” Bár természetesen a csavarhúzót most egy laptop váltotta fel! A LUXORplug és a LUXORplay szoftvereszközök adják az igazi csúcspontot

Telepítés: rugalmas és nyitott

A LUXORliving pontosan ugyanúgy van kábelezve, mint minden más KNX rendszer. A szoftverben a világítások, redőnyök és más funkciók egyszerűen hozzárendelhetők egy-egy nyomógombhoz. Ez lehetőséget ad a meglévő rendszerünk bővítésére és módosítására, jelentős megtakarítási lehetőségeket kínál, és nagyobb szabadságot biztosít a felhasználók számára, hogy kiválasszák a számukra leginkább tetsző kapcsolócsaládot. Tino Schlaich: „Kapcsolók értékesítése helyett nyomógomb interfészekkel dolgozunk.” A hardver körülbelül 12 érzékelő- és működtető elemből, valamint néhány központi egységből áll. Ezek a készülékek KNX tanúsítvánnyal rendelkeznek, de kevesebb funkciót támogatnak, mint a hagyományos KNX készülékek. Ennek a korlátozásnak az az előnye, hogy a felhasználók egyszerűen csak a LUXORplug-al dolgozhatnak, ami könnyen használható és ingyenes.

Installálás programozás nélkül

A Windows LUXORplug szoftver mindent megcsinál. A szoftver automatikusan felsorolja az résztvevő készüléket és minden egyes egységhez egyedi számot rendel, amellyel a használat során azonosítható. A telepítő mérnök meghatározza az emeletek és a szobák számát. Neveket is rendelhet hozzájuk. Ezt követően a komponenseket hozzárendeli a szobákhoz és egyértelműen felismerhető nevet ad nekik, pl. „redőny a gyermekszobában”. A következő lépés magában foglalja az egyes aktorok paramétereinek beállítását, azok grafikus összekapcsolását az érzékelőkkel és szükség esetén csoport funkciókkal (például a szobában lévő összes redőny).

A plug után jön a play

A rendszert külön kijelző egység nélkül lehet vizualizálni. Mindössze egy Android telefon vagy más okos telefon szükséges. A felhasználóknak egyszerűen le kell tölteniük az ingyenes LUXORplay alkalmazást. Az első alkalommal, amikor a telefon kapcsolatot létesít a rendszer vezérlőközpontjával, az alkalmazás felveszi a szobákhoz, kapcsolókhoz, funkciókhoz stb. rendelt összes nevet. Mivel a grafikai tervezés szabványos formátumú, a rendszer közvetlenül az App-ban megjeleníthető már az első indításkor. A felhasználók láthatják és módosíthatják a fények, a redőnyök és árnyékolók, a fűtés és az általános beállítások aktuális állapotát stb. Ezekhez például időprogramokat rendelhetnek, vagy meghatározhatnak szcenáriókat minden egyes működtető csatornához.

További információ

KNXTheben

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul