e-villamos online szaklap

Teljes körű villámvédelmi anyagkiírás az OBO TS online szoftverrel

| | |  0 | |

Teljes körű villámvédelmi anyagkiírás az OBO TS online szoftverrel

2016 végén készült el az OBO anyagkiíró szoftvere. Az ingyenesen, regisztráció nélkül használható online program immár 26 témakörben több mint 250 típusmegoldást tartalmaz, a tűzálló kábeltartó-szerkezetektől a padlódobozokon át a villámvédelemig, lefedve a villamos kivitelezés jelentős részét.

A szoftvere a www.obots.hu oldalon érhető el. A vele készíthető, exportálható (saját gépre menthető) tervezői anyagkiírások – annak ellenére, hogy a szoftvert az OBO fejlesztette – gyártósemlegesek, de a kiíráshoz természetesen részletes OBO anyagszükséglet is rendelhető. Ez biztosítja a lehetőségét árazott anyagkiírások készítésének, és lehetővé teszi a munkák anyagköltségének jóval pontosabb felmérését, mint a szokásos anyagkiírási módszerek esetében.

Az OBO TS típusmegoldásainak száma folyamatosan bővül. Ennek részeként a villámvédelemben gyakorlatilag teljessé vált az anyagkiírás lehetősége. Az elszigetelt villámvédelmi rendszer kialakításához használható típusmegoldások éppúgy elérhetőek a szoftverben, mint a „hagyományos” elszigeteletlen villámvédelmi rendszerhez, a potenciálkiegyenlítéshez, vagy a túlfeszültség-védelemhez.

Az egyszerű kezelésnek és jó áttekinthetőségnek köszönhetően néhány perc alatt készíthető szakszerű anyagkiírás, amely menthető és táblázatkezelővel (pl. MS Excel) feldolgozható formátumba exportálható. Ennek révén a kiviteli tervekhez gyorsan és hatékonyan lehet olyan villámvédelmi anyagkiírást készíteni, amely nemcsak a munkák anyagköltségének előzetes felmérésére alkalmas, hanem a részletes anyagszükséglet jó pontosságú meghatározására is.

A szoftver használati útmutatója letölthető, az érdeklődők további részletes tájékoztatást kaphatnak a szoftver használatáról az OBO munkatársaitól.

Szoftver

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul