e-villamos online szaklap

Új szoftverek a villamos tervezők és kivitelezők munkájának támogatásához

| | |  0 | |

Októbertől az OBO két új, hazai fejlesztésű online szoftvere segíti a villamos szakemberek munkáját.

A www.obovikop.hu honlapon a sokak által évek óta használt villámvédelmi kockázatkezelő program (ViKoP) továbbfejlesztett változata érhető el.

Az online szoftver nemcsak a kockázatkezelés folyamatát segítő funkciókkal rendelkezik (pl. a védelmi intézkedések súlyának jelzése, ellenőrzés), hanem a korábbinál részletesebb dokumentációt is készít. Miként elődeivel, az online verzióval is az OTSZ és a Villamos TvMI előírásainak megfelelő, a villámvédelmi tervdokumentáció részeként felhasználható teljes értékű kockázatkezelés készíthető.

A www.obots.hu honlap részletes és szakszerű anyagkiírások készítéséhez nyújt segítséget. A szoftver nemcsak a tervezők számára lehet hasznos azáltal, hogy különböző témakörökben lehetővé teszi a tervdokumentáció részét képező kiírási szövegek generálását, hanem a kivitelezők számára is, mert a kiírt ún. típusmegoldások részletes anyagszükséglete is meghatározható. 


Mindkét szoftver ingyenesen, regisztráció nélkül használható. A szoftverek használatáról a november 18-i OBO Szakmai napon kaphatnak részletes útmutatást az érdeklődők. A Szakmai napra jelentkezni, illetve további tájékoztatást kérni az info@obo.hu e-mail címen lehet.

Szoftver

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul