e-villamos online szaklap

Bővített és korszerűsített kiadásban jelent meg az Épületvillamosság című szakkönyv

| | |  0 | |

A frissen megjelent Épületvillamosság című szakkönyvet a főszerkesztő, Dési Albert előszavával ajánljuk.

A tisztelt Olvasó az Épületvillamosság címû szakkönyv már ötödik, bõvített, átdolgozott kiadását tartja a kezében. Az ismételt kiadást az indokolta, hogy a szakma két és fél év alatt felvásárolta a több mint ezer példányban megjelenõ kiadványt.  Remélhetõleg e bõvített és az új ismereteket is feldolgozó szakkönyv továbbra is hasznos információkat nyújt olvasóinak, az épületvillamos tervezõknek, kivitelezõknek, beruházóknak, az áramszolgáltatás területén dolgozó szakembereknek, valamint a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedõ tanulóifjúságnak.

A könyv – bár az elõzõ kiadáshoz képest újabb szakterületekkel bõvült – sem terjedelmében, sem felépítésében nem szándékozik az épületvillamosság teljes területét átfogni az alapoktól a jelenkor követelményéig. A szerzõk továbbra is azt a célt tûzték maguk elé, hogy az épületvillamosság fõbb, napjainkra jellemzõ ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági és más szabályozási kérdésekre.

Új, azaz változott a könyvben a bõvebb és részletesebb világítástechnikával foglalkozó rész, különös tekintettel az energiatakarékosabb, hosszabb élettartalmú és egyben környezetbarát világítótestek alkalmazására, megoldásaira, továbbá a túlfeszültség-védelemre, a tûzvédelemre, villámvédelemre, a szünetmentes tápegységek fontosságára, és azok elemeinek alkalmazására történõ figyelemfelhívó rész.

Új rész továbbá a könyvben a Magyar Mérnöki Kamara új szabályozási rendjével, a mûszaki ellenõrök, a felelõs mûszaki vezetõk, valamint a tervezõk és szakértõk minõsítésével foglalkozó fejezet.

Ne várja senki a könyvtõl, hogy azt áttanulmányozva, a saját szakmai területére mindenben naprakész információt kap, mivel ennek gátja a kötött terjedelem és a napról-napra fejlõdõ technikai haladás, az új és újabb szabályozás, valamint az újnál is újabb technológia, termék- és választékskála.

Abban a korban élünk, amikor a szerzõknek is és az olvasóknak is egyaránt újra és újra tanulniuk kell ezt a szakmát, az új megfogalmazást, az új elnevezéseket, az új szemléletet. A könyv mindezeket szeretné ismét közkinccsé és értelmezhetõvé tenni.

Dési Albert


Az Épületvillamosság címû könyv ötödik kiadása, beszerezhetõ a kiadón keresztül.
(A lenti címen található könyvesbolt is, ahol személyesen is megvásárolható a kiadvány.)
Építésügyi Tájékoztatási Központ Kft.
1074 Budapest, Hársfa u. 21.

A könyv megrendelhetõ az interneten is:
http://www.etkkft.hu/kiemelt_szakkonyvek/epuletvillamossag

További információk a etk@etkkft.hu e-mail címen vagy a 36-1-351-9774-es telefonszámon kérhetõk.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul