e-villamos online szaklap

Mintaterv és felülvizsgálati jegyzőkönyv minta az MSZ EN 62305 szabvány szerint

| | |  0 | |

Tisztelt villámvédelmi tervezõ, felülvizsgáló Kollégák, A 28/2011. (IX.6) BM rendelet (OTSZ) hatályba lépése óta eltelt idõszakban azt tapasztaltuk, hogy az MSZ EN 62305 szabvány szerinti villámvédelmi tervezések, felülvizsgálatok során számos kérd...

Tisztelt villámvédelmi tervezõ, felülvizsgáló Kollégák,

A 28/2011. (IX.6) BM rendelet (OTSZ) hatályba lépése óta eltelt idõszakban azt tapasztaltuk, hogy az MSZ EN 62305 szabvány szerinti villámvédelmi tervezések, felülvizsgálatok során számos kérdés vetõdött fel az e szabvány szerinti villámvédelmi dokumentációk (kiviteli tervek, felülvizsgálati jegyzõkönyvek) formátumát, tartalmát illetõen.

Az eddig általunk megismert MSZ EN 62305 szabvány alapján készült dokumentációk mind tartalomban, mind felépítésben jelentõsen eltérnek egymástól, a paletta a fél oldalas „egyszerûsített” leírástól a több tíz oldal terjedelmû változatokig terjed.

Több Kolléga jelezte felénk és a mi véleményünk is az, hogy szükség lenne egy egységes és áttekinthetõ formátumú szerkeszthetõ mintaterv és felülvizsgálati jegyzõkönyv minta dokumentációra, ami lehetõleg minden olyan adatot, információt, paramétert tartalmaz, melyek az OTSZ és a villámvédelmi szabvány alapján szükségesek.

Az MSZ EN 62305 villámvédelmi szabvánnyal kapcsolatos eddigi oktatási, tervezési és felülvizsgálati tapasztalatunk alapján célul tûztük ki e minta dokumentációk elkészítését. A dokumentációkat szerkeszthetõ formátumban kívánjuk kiadni, melyet így mindenki a saját egyéni megjelenésére tud szabni, és bármilyen egyéb információval, az adott létesítési helyszínre vonatkozó egyedi adatokkal ki tud egészíteni.

Az elkészítés során egyeztetéseket folytatunk a dokumentációval kapcsolatba kerülõ hatóságokkal, szervezetekkel és az általuk elvárt formai és tartalmi követelményeket beépítjük a kiadásra kerülõ anyagba.

A szerkeszthetõ mintadokumentációk várható megjelenése 2013. május.

További információ, elõrendelés: www.vilometric.hu

Üdvözlettel,
Varga Tamás
épületvillamossági tervezõ
MSZ EN 62305 villámvédelmi szaktervezõ
az MSZ EN 62305 villámvédelmi tanfolyam szakoktatója

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul