e-villamos online szaklap

Kamerarendszerek túlfeszültség-védelme

| | |  0 | |

Kamerarendszerek túlfeszültség-védelme

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a túlfeszültség-védelem minden olyan területen, ahol egyáltalán szóba jöhet ez, egy kaptafára készül. Azok a fizikai elvek, amelyre a védelem épül, valóban azonosak, de ez nem jelenti azt, hogy az egyes szakterületeteknek ne lennének olyan sajátosságai, amelyek a védelem kialakításának szükségességét és lehetőségét egyaránt befolyásolják.

Ami a védelem szükségességét illeti, a kamerarendszerek esetében ilyen sajátosság, hogy nemcsak a központi egységek (kamera adatrögzítők), de a végponti készülékek (a kamerák) is eltérő nyomvonalú hálózatokhoz csatlakozhatnak. Ennek következtében nagyméretű vezetékhurkok alakulhatnak ki, amelyekben a villámok hatására jelentős túlfeszültség-impulzusok indukálódhatnak, veszélyeztetve a rendszer elemeit.

Ami pedig a védelem lehetőségét illeti, tekintettel kell lenni arra, hogy – az energiaátviteli hálózatok túlfeszültség-védelmétől eltérően – az adat- és jelátviteli hálózatokon beépített túlfeszültség-védelmi eszközök befolyásolhatják a hálózat, azaz az átvitel minőségét. Ezek, és egyéb tényezők gyakran speciális túlfeszültség-védelmi eszközök alkalmazását teszik szükségessé. Ennek jegyében bővült az OBO termékkínálata olyan túlfeszültség-védelmi eszközökkel, amelyek lehetővé teszik a korszerű analóg és digitális kamerák védelmét.

A kamera- és egyéb rendszerek túlfeszültség-védelmével kapcsolatban az OBO vevőszolgálata szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére:

OBO Bettermann Ker. Kft.
2347 Bugyi, Alsóráda 2.
Tel.: 06 (29) 349-000
E-mail: info@obo.hu

CCTVOBOTúlfeszültség

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul