e-villamos online szaklap

Legalább két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere

| | |  0 | |

2024. június 30-án újabb mérföldkőhöz érkezik az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.: az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadásával Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást már egy cég nyújtja majd, így egyszerűbb, kényelmesebb lesz az energiaügyek intézése.

Az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár, ezért az energiacég áramszámlázási rendszere 2024. július 1. 16:00 órától előreláthatólag két hét időtartamra leáll, ami érinti a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati és mobilapplikációs ügyintézést is. Az informatikai fejlesztések a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézést nem érintik.

Az informatikai leállás időszaka alatt

  • a hamarosan megszűnő és az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és mobilapplikációban is korlátozottan lehet áramügyeket intézni, így nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem. Kérik, hogy kivételesen átutalással rendezzék az ügyfelek az ebben az időszakban esedékes számlákat az első oldalon feltüntetett bankszámlaszámra;
  • az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet bankkártyával fizetni, tehát ezúttal az átutalás az egyetlen megoldás;
  • az e-számla-igényléseket vagy -lemondásokat sem tudják ez idő alatt fogadni.

Mérőállás diktálása

Aki a mérőállását diktálni szokta, annak ebben az időszakban nincs lehetősége diktálni mobilappon, online ügyfélszolgálaton és személyesen sem, ugyanakkor telefonos diktálós automaták a nap 24 órájában fogadják a mérőállást (06 20 888 1260, 06 30 818 1260, 06 70 801 1260, valamint a csak vezetékes telefonszámról hívható 06 80 424 526) számon. A bediktált mérőállásról a rendszer indulását követően fogják kiállítani és küldeni a számlát. Aki nem diktál, annak a megszokott módon becsült mérőállás alapján fognak részszámlát kiküldeni. Rendkívüli diktálásra nincs szükség, akkor kell küldeni a mérőállást az ügyfeleknek, amikor a rendes diktálási időszaka van.

A számla befizetésének határideje

Minden számlát az első oldalon feltüntetett határidőre kell befizetni függetlenül a számla fizetési módjától.

Személyes és telefonos ügyfélszolgálat

Személyes és telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozott ügyintézéssel kell számolniuk ügyfeleinknek. A korlátozott ügyintézés érinti az MVM saját irodáit és postai ügyfélszolgálatokat is.

ÁramszolgáltatóMVM

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul