e-villamos online szaklap

Továbbfejlesztett kábeltálcaidomok az OBO-tól

| | |  0 | |

Továbbfejlesztett kábeltálcaidomok az OBO-tól

Az OBO Bettermann több mint 100 éve fejleszt termékeket és megoldásokat villamos installációkhoz. Az OBO az élen jár az ügyfelei támogatásában is, és minden projektfázisban támogatást nyújt, ha a partnereknek bármilyen kérdése van a termékekkel, szereléssel vagy tervezéssel kapcsolatban.

Ügyfeleinknek nemcsak olyan termékeket és megoldásokat kínálunk, amelyek összehangolt rendszerelemekből állnak, és verhetetlen rendszert jelentenek ipari telepítések számára, hanem hozzáértő, releváns gyártóként, szakértő tudással is támogatjuk partnereinket. Ebből a kölcsönösen előnyös kapcsolatból mindenki profitál. Mi tudjuk, hogy milyen fejlesztések segíthetik még jobban ügyfeleinket gyakorlati munkájuk során.

Profiktól profiknak

A kábeltartó rendszerek területéhez kapcsolódó megoldások és innovációk mindig is fókuszban voltak az OBO-nál. Sok éves tapasztalatunkkal a vezető gyártók közé tartozunk ezen a területen is.  Kábeltartó rendszereink lehetővé teszik a kábelek és vezetékek falon kívüli vezetését az erős- és gyenge áramú nyomvonalak számára. Megfelelnek a nemzetközi szabványoknak és előírásoknak, és biztosítják a vezetékek eljuttatását az elosztószekrényektől egészen a felhasználási helyig. A műszaki alapelveket az MSZ EN 61537 biztosítja. Minden fontos paramétert ismertet az alkalmazási területtől kezdve a vizsgálati feltételeken át egészen a korrózióállóságig és a hőmérsékleti osztályba sorolásig. Kábeltartó rendszerek kompetens gyártójaként az OBO minden nap ezeket a követelményeket támasztja saját magával szemben. Az átfogó vizsgálati eljárások garantálják, hogy a rendszerek biztonságosan megfelelnek a szabványoknak.

Elsődleges prioritás

Három olyan tulajdonság van, amely különösen fontos számunkra: a hatékonyság, a rugalmasság és a biztonság. Ez vonatkozik a csavarozható és a gyorsösszekötős Magic® változatokra is.

A csavarozható kábeltálca rendszerek egyszerűek, funkcionálisak és robusztusak, mivel nagy terhelésre tervezték őket. Különféleképpen használhatók bel- és kültéren egyaránt. A villanyszerelés minden kihívása szakszerűen és biztonságosan megoldható segítségükkel.

Az innovatív Magic® rendszerelemek egyszerűen csatlakoztathatók és a helyükre pattinthatók. Az összeszerelés sebessége érezhetően és hatékonyan növelhető csavarok, összekötők vagy egyéb tartozékok nélkül. A napi szerelési munkák kihívásaira való következetes összpontosításnak köszönhetően a Magic® sorozat innovatív összekötő rendszerével nemcsak idő takarítható meg, hanem megkönnyíti a munkát minden építkezésen.

Egységesített idomdarabok minden OBO kábeltálcához

Az OBO kábeltartó rendszerek lényeges részét képezik a szerelést kiegészítő elemek, különös hangsúlyt fektetve az idomokra. Az egységes formaelemek, idomdarabok elengedhetetlenek a kábeltálca nyomvonalak kialakításához. A legújabb innováció során optimalizáltuk és az elvárásoknak megfelelően egységesítettük a kábeltálca rendszerek idom-portfólióját.

Csakúgy, mint a kábeltálcák, az egységesített idomok is következetesen a napi szerelői munka követelményeihez vannak igazítva. Formai kialakításuknak köszönhetően biztosítják az időmegtakarítást, a rugalmas használatot és a munka egyszerűsítését.

A kevesebb több elvét tartottuk szem előtt az egységesített idomdarabok tervezésénél. Fő szempont volt, hogy mind a hagyományosnak mondható csavaros kivitelű kábeltálcákkal, mind pedig az innovatív gyorsösszekötős Magic® tálcákkal is kompatibilisek legyenek.

Az előnyök magától értetődők. A kompakt kialakításnak és termékkínálatnak köszönhetően csökkenthető a gyártási idő, a tárolási és logisztikai kapacitás. Új fejlesztéseink során nagy hangsúlyt fektetünk az energiatakarékos, környezetbarát megoldásokra. Fenntarthatósági stratégiánk részét képezi a gyártásunk során felhasznált energia és alapanyag mennyiség optimalizálása.

Jobb átláthatóság, egyszerű kiválasztás

Különböző beépítési környezetek egyedi megoldásokat igényelnek. A kábeltálca nyomvonalakat nem mindig lehet egyenes vonalban kialakítani. Pontosan itt használhatók az új, egységesített OBO idomok, melyek segítségével könnyen kiépíthetők az elágazások és az irányváltások. Ezek a formaelemek vagy a már megszokott csavaros kötéssel vagy az új, innovatív kötőelemmel kapcsolódnak a kábeltálca végéhez. Ezt a kialakítást minden esetben a nyomvonal kivitelezője határozza meg. Attól függően, hogy melyik szerelési módot alkalmazza, a kötőelemeket külön kell megrendelni.

Minden idomhoz kapható a hozzá tartozó, továbbfejlesztett fedél.

Az OBO idomok portfóliója a következőkből áll:

  • 45°-os sarokidomok
  • 90°-os sarokidomok
  • Tetszőleges szögbe állítható sarokidomok
  • Beépíthető leágazóidomok
  • T-idomok
  • Keresztidomok
  • Kapocs
  • Rögzítő csavar

45°-os sarokidomok

90°-os sarokidomok

Tetszőleges szögbe állítható sarokidomok

Beépíthető leágazóidomok

T-idomok

Keresztidomok

Kapocs

Rögzítő csavar

OBO

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul