e-villamos online szaklap

TikTok/Reels videópályázat

| | |  0 | |

TikTok/Reels videópályázat

A Magyar Mérnöki Kamara TikTok/Reels videópályázatot hirdet a mérnöki pálya népszerűsítése érdekében műszaki tanulmányokat folytató egyetemisták továbbá érdeklődő tartalomkészítők számára.

Pályázati határidő: 2024. január 31. Fődíj: iPhone 15 plus mobiltelefon.

A pályázat célja

A mérnöki szakmák megismertetése és népszerűsítése. Az általános és középiskolás diákok megszólítása annak érdekében, hogy minél többen válasszanak mérnöki pályát a jövőben.

Pályázhat

Természetes személy, aki magyarországi egyetemen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, mérnöki tanulmányokat folytat a mérnöki kamara által képviselt szakterületeken (lásd www.mmk.hu/kamara/tagozatok), rendelkezik TikTok felhasználói fiókkal (a videókat itt kell elsősorban feltölteni), kitölti a megjelölt weboldalon szereplő pályázati űrlapot és adatkezelési nyilatkozatot, beleegyezik az elkészült videó további felhasználásába a későbbiekben bármikor és bárki számára, a video TikTokra történő feltöltésekor a következő kulcsszavakat és a Magyar Mérnöki Kamara profilját (@mmernokikamara) megjelöli.

#mérnök #mérnökleszek #mérnökvagyok #mmk #magyarmérnökikamara, illetve az adott szak és szakirány megnevezése.

Díjazás

1. és 2. díj: 1-1 db iPhone 15 plus
3. és 4. díj: 1-1 db GoPro HERO12 Black Creator Edition
5–14. díj: 1-1 db db Rode vlogger kit

(A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot, hogy a beérkező pályázatok függvényében a díjak darabszámát a későbbiekben megváltoztassa.)

Elbírálás módja

A Magyar Mérnöki Kamara által felállított bírálóbizottság értékelése, akik figyelembe veszik a videó: tartalmi relevancia, kreativitás és eredetiség, üzenet átadása, technikai minőség, narratíva és szerkesztés, meggyőzőerő, célközönség megfelelése, időtartam, általános benyomás (alábbi nem fontossági sorrend):

  1. Tartalmi relevancia: Az értékelők értékelik a videó tartalmi relevanciáját és annak összefüggését a pályázat témájával vagy céljával. Fontos, hogy a videó világosan kifejezze, hogy hogyan kapcsolódik a pályázati célhoz.
  2. Kreativitás és eredetiség: A pályázatok értékelői megfigyelik a videóban megjelenő kreatív megoldásokat és az eredetiséget. Az innovatív gondolatok és a kreatív prezentációk pozitív hatást gyakorolhatnak az értékelésre.
  3. Üzenet átadása: Fontos, hogy a videó hatékonyan közvetítse az üzenetet vagy az információt, amit a pályázó meg kíván osztani. Az érthető és szuggesztív üzenetek általában előnyösek.
  4. Technikai minőség: A videó technikai minősége is fontos szempont lehet. A jó minőségű hang és kép, a megfelelő fényviszonyok, a stabil kameraállvány és az esetleges vágások minősége mind hozzájárulhat a videó értékeléséhez.
  5. Narratíva és szerkesztés: Az értékelők figyelik a videó narratíváját és szerkesztését. A jól felépített történet vagy struktúra és az összefüggő szerkesztés segíthetik a videó hatását.
  6. Meggyőzőerő: Az értékelők azt is értékelhetik, hogy mennyire meggyőző és hatásos a videó. Az érzelmekkel és az érvekkel való megfelelő kommunikáció növelheti a videó hatékonyságát.
  7. Célközönség megfelelése: A videónak az adott pályázat célközönségének megfelelőnek kell lennie. Az értékelők figyelik, hogy a videó mennyire szólítja meg azokat, akikre szánták.
  8. Időtartam: Az időkorlát betartása is fontos lehet. A túl hosszú vagy túl rövid videók elveszíthetik a nézők figyelmét.
  9. Általános benyomás: Az értékelők általános benyomása és érzése is befolyásolhatja a végeredményt. A videónak pozitív és emlékezetes hatást kell gyakorolnia.

– videó népszerűsége (kedvelések száma – nem elsődleges).

Határidő: 2024. január 31.
Kapcsolat: tiktok@mmk.hu

Magyar Mérnöki KamaraPályázat

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul