e-villamos online szaklap

Zéró szén-dioxid-kibocsátású energiarendszerek

| | |  0 | |

Világszerte több mint 130 ország kötelezte el magát a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátás elérése mellett. Ez a kihívás mélyreható következményekkel jár egy olyan ország villamosenergia-rendszerére nézve, amelynek meg kell szüntetnie szén-dioxid-kibocsátását, valamint szén-dioxid-mentes kapacitást kell beépítenie az új villamosenergia-fogyasztási igényeknek való megfeleléshez.

Ez hatalmas erőfeszítéseket igényel majd az érdekeltek széles körétől, akik a politika, a szabályozás, a szabványosítás és a technológia területén tevékenykednek – írja az mszt.hu.

Annak biztosítása érdekében, hogy az energiarendszerek és piacok képesek legyenek átállni és hatékonyan működni, a szabványoknak kritikus szerepet kell játszaniuk. Biztosítaniuk kell az átjárhatóságot, fenn kell tartaniuk a működőképesség és a biztonság alapvető szintjét, és segíteniük kell az új technológiák és rendszerek felé való átmenetet. Míg ma már számos olyan szabvány létezik, amely a szén-dioxid-kibocsátás-mentes jövőkép szempontjából releváns, a szén-dioxid-kibocsátás-mentes energiarendszerhez új szabványok széles körére lesz szükség a megbízható, hatékony és rugalmas rendszer-üzemeltetés biztosítása érdekében.

Az IEC egyik kiadványa amely ide kattintva érhető el a villamosenergia-rendszerek szén-dioxid-mentesítésének kihívását, az ebből eredő szükséges átmenetet, valamint azt vizsgálja, hogy ez mit jelenthet az IEC, annak tagjai és szabványai számára. A kiadványt az IEC Piaci Stratégiai Testülete (MSB) keretében működő, különböző szervezeteket képviselő projektcsoport készítette. A projektcsoportban a világ minden tájáról képviseltették magukat a villamos hálózatokkal foglalkozó vállalkozások, szabványügyi szervezetek és berendezésgyártók képviselői.

Érdekel

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul