e-villamos online szaklap

A Mátrai Erőműre szükség van a hazai kereslet biztonságos kiszolgálásában

| | |  0 | |

A Mátrai Erőműre szükség van a hazai kereslet biztonságos kiszolgálásában

Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Mátrai Erőműben tájékozódott Magyarország második legnagyobb áramtermelő kapacitásának állapotáról, korszerűsítésének lehetőségeiről Visontán, 2023. április 25-én. A gazdasági fejlődéssel növekvő energiaigények megkövetelik a mátrai telephelyen történő villamosenergia-termelés további működtetését megalapozó zöld beruházások megvalósítását.

 

Az MVM Csoportba tartozó Mátrai Erőmű már évtizedek óta hazánk egyik legfontosabb alaperőműve. Tavaly a villamosenergia-termelés több mint tizedét biztosítva járult hozzá a szankciós energiaválság negatív hatásainak mérsékléséhez és Észak-Kelet-Magyarország villamosenergia ellátásának biztonságához. Az Erőmű meghatározó munkáltató a térségben, a foglalkoztatást a helyi ipari park energiaellátásáról gondoskodva is erősíti.

Az elmúlt hónapokban mindeddig példátlan módon a létesítmény két blokkján is sikeres generátorcserét hajtottak végre az erőmű szakemberei. A visontai telephely a keleti országrészben megépíteni tervezett kombinált ciklusú gázturbinás erőművek egyikének otthona lehet. Az eredményes energiaátmenetben jó példával elől járva a Mátrai Erőmű hosszabb távon is tovább működtethető Magyarország energiaszuverenitásának megteremtése érdekében.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul