e-villamos online szaklap

Változás az energetikai auditokkal kapcsolatos adatszolgáltatásban

| | |  0 | |

Az energetikai auditorok és az energetikai auditáló szervezetek adatszolgáltatásáról, valamint a közreműködő szervezetek éves jelentéstételi kötelezettségéről szóló ½017. (II. 16.) MEKH rendelet 2022. november 9. napjától módosult, amelynek következtében megváltozott az energetikai auditokról szóló adatszolgáltatások bejelentésének a módja.

A magyarorszag.hu portálról elérhető MEKH_ENHAT_AUDIT űrlapot 2022. november 9. napját követően már nem lehet beküldeni; az energetikai auditokról ezt követően a https://ekr.mekh.hu weboldalon elérhető EKR Adatgyűjtő Rendszeren keresztül kell adatot szolgáltatni.

Az új űrlap és adatszolgáltatói környezet bevezetésével az energetikai auditorok adatszolgáltatási kötelezettsége egyszerűsödik, az adatszolgáltatás tartalma igazodik az energetikai audit funkciójához, továbbá a korábban beküldött auditok tartalmának követése és utólagos javítása is lehetővé válik. A weboldalra kizárólag az auditorok és auditáló szervezetek számára egyedileg megküldött felhasználónévvel és jelszóval lehetséges bejelentkezni.

Az EKR Adatgyűjtő Rendszer általános működéséről bővebb információk az https://ekr.mekh.hu/help oldalon érhetők el.

Energetikai tanúsítás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul