e-villamos online szaklap

Az intelligens töltőberendezés okosmérővel való együttműködése milyen előnyöket biztosít?

| | |  0 | |

Az intelligens töltőberendezés okosmérővel való együttműködése milyen előnyöket biztosít?

Az ABB multinacionális vállalat az elektromos járművek töltési megoldásainak egyik vezető globális szolgáltatója, 2010 óta van jelen az e-mobilitás piacán. A vállalat jelenleg több mint 85 piacon van jelen, ahol több mint 680 000 töltőállomást értékesített, köztük több mint 30 000 egyenáramú gyorstöltő állomást és 650 000 váltóáramú töltőállomást.

Kezdve a személygépkocsiktól, a közösségi közlekedés és tehergépjárművek töltőberendezésein át, a szoftver- és szolgáltatásajánlatok, végül a flottakezelési platformokkal bezárólag, a vállalat portfóliójában mindenki megtalálhatja a számára szükséges terméket. Az ABB intelligens és megbízható töltési megoldásokkal támogatja a zéró emissziós jövő megteremtését, ami a cég működésének egyik alappillére.

E-autó wallbox készülékre miért van szükség?

Bár az elektromos járművek töltése a szokványos 2P+F fali dugaljról is megoldható lenne, a szakemberek kifejezetten ellenzik ezt a fajta megoldást, nem véletlenül. Egy normál háztartás elektromos hálózata a következő: 1x25 A 5,75 kW vagy 1x32 A 7,4 kW, egy e-autó töltési ideje 2,3/3,7 kW (10/16 A 230 V) töltési teljesítménnyel akár 20-30 órát is igénybe vehet. Az, hogy az épület átlagos energiafogyasztásán felül non-stop egy ráadás 2,3-3,7 kW-os fogyasztót bármilyen kockázat nélkül állandó jelleggel elviseljen, már meghaladja a rendszer tervezett kapacitását.
Az ABB Terra AC Wallbox akár 10x gyorsabban (3x32 A betáp esetén 22 kW) képes tölteni, mint a hagyományos dugaljról működő elektromosjármű töltők, ezzel jelentős mértékben lerövidítve a töltési időt. A fali töltő nagy előnye még a könnyű kezelhetőség (Plug & Charge) mellett a dinamikus terhelésmenedzsment, amivel biztonságosan és maximális hatékonysággal tölthetjük elektromos járművünket.

A problémamentes töltés biztosítója a hatékony terhelésmenedzsment

Az energiafogyasztás statikus vagy dinamikus szabályozását fejezi ki a terhelésmenedzsment. A terhelés hatékony kezelése az elektromos járművek töltési infrastruktúrája terén egyre nagyobb szerepet kap. A rendszer szükség szerint osztja el az energiát a felhasználók töltési igényeinek elemzése és az elektromos hálózat pillanatnyi terhelhetősége alapján. A terhelésmenedzselési funkciónak köszönhetően elkerülhető a megszakítók leoldása, mivel a rendszer meggátolja, a hálózat túlterhelődését a töltő(k) töltésszabályozásával.

Ha meg szeretnénk különböztetni a statikus és dinamikus terhelésmenedzsmentet, akkor normál működés esetén a töltő mindig fix előre beállított maximum energiamennyiséggel tölt. Ez akkor lehetséges, ha a rendelkezésre áll elegendő energia a betáp oldalon és a meglévő elektromos hálózat is ennek megfelelően van méretezve és kiépítve.

Statikus terhelésmenedzsment által a töltők beállíthatók fixen egy kisebb töltési teljesítményre, ez akkor szükséges, ha nincs elegendő energia vagy nem megfelelő az elektromos hálózat méretezése, hogy a hálózat az összes töltő működése esetén se legyen túlterhelve.

A töltési folyamat maximalizálásáról és biztonságosságáról a dinamikus terhelésmenedzsment gondoskodik azáltal, hogy figyelemmel követi a ház teljes fogyasztását és dinamikusan határozza meg a töltőállomások töltési ciklusát.

Olvasson tovább az intelligens töltőberendezés okosmérővel való együttműködés előnyeiről az alábbi gombra kattintva:

Érdekel

Ha augusztus 31-ig vásárol Terra AC fali töltő mellé kiegészítő okoseszközt, akkor annak árából most 10 000 Ft kedvezményt biztosítunk az Ön részére! Tudjon meg többet az akció részleteiről a lenti gombra kattintva!

Megnézem

ABBElektromosautó-töltő

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul