e-villamos online szaklap

Megújult elosztósorok a Legrand kínálatában

| | |  0 | |

Megújult elosztósorok a Legrand kínálatában

Az elektromos eszközeink száma és energiaigénye folyamatosan növekszik, sok esetben pedig nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű dugalj a konyhában, hálószobában vagy akár az irodában. Erre kínál megoldást a Legrand megújult elosztósor és elosztódugó kínálata.

A hagyományos elosztósorokon túl számos extra funkciókkal ellátott elosztósorok is megtalálhatók a Legrand kínálatában. A túláram vagy túlfeszültség-védelem biztonságot nyújt csatlakoztatott eszközeink számára. Az USB-A és USB-C csatlakozóaljzatok segítségével biztosíthatjuk az elektromos eszközök számára a töltési lehetőséget, az indukciós töltő használatával pedig vezeték nélkül lehet tölteni – az erre alkalmas – okostelefonokat. Az elosztósorok beltéri használatra ajánlottak: IP20 és IK04 védelemmel ellátottak, valamint UV-állóak és halogén mentesek.

Standard elosztósorok

A standard elosztósorok megújult design-ja egyedi és letisztult, a dugaljak 45°-ban elforgatottak a könnyebb csatlakozás érdekében. A 3-as, 4-es, 5-ös vagy 6-os elosztósorok megfelelő számú dugaljat biztosítanak az igényeknek megfelelően. Többféle kábel hosszúsággal rendelkeznek (1,5 m, 3 m vagy 5 m), de kábel nélküli kivitelben is elérhetők a szakemberek számára. A megszokott fehér és fekete színtől eltérően a 3-as és 4-es elosztósorok világos kék színben is megtalálhatók. Az elosztósorok 16 A – 230 V – 3680 W max. teljesítménnyel rendelkeznek.

Prémium elosztósorok

A prémium elosztósorok design-ja is megújult, valamint számos extra funkcióval rendelkeznek a standard elosztósorokhoz képest. Az elosztósorok síkba illeszkedő csatlakozóaljzatai csak az eszközök csatlakoztatásakor nyomódnak be, megakadályozva, hogy por telepedjen meg bennük. A forgatható testnek köszönhetően a felhasználó igényeinek megfelelően pozícionálhatja a csatlakozóaljzatokat. A biztonságos használat érdekében csavarok segítségével rögzíthető akár vízszintesen, akár függőlegesen. A forgatható elosztósor elérhető túlfeszültség-védelemmel vagy túláram-védelemmel rendelkező változatban is, mely megvédi készülékeit. Az aktív túlfeszültség-védelemről egy zöld fényjelzés ad visszajelzést. A dugaljak mellett USB-A és USB-C csatlakozóaljzatok is biztosítják egyidejűleg egyéb eszközök töltését is (pl. okostelefon). A túlfeszültség- vagy túláram védelemmel, USB csatlakozási lehetőségekkel csak a megjelölt elosztósorok rendelkeznek.

Sarokba illeszkedő elosztósor

A sarokba illeszkedő elosztósor úgy lett megtervezve, hogy kényelmesen beilleszkedjen a konyhába vagy irodába, és a munkafelületet maximálisan ki lehessen használni. Az elosztósor csavarok vagy kétoldalú ragasztó segítségével is rögzíthető. A hátul található kábelvezető lehetővé teszi a kábel jobbra vagy balra történő elvezetését a felhasználás helyének megfelelően. Az ideális helykihasználás érdekében vízszintesen és függőlegesen is rögzíthető. 3x2P+F vagy 4x2P+F, kábel nélküli vagy 1 méteres kábellel felszerelt, valamint választható USB-A és USB-C csatlakozóaljzatokkal rendelkező kivitelben is.

Az innovatív és kompakt multifunkciós elosztó vezeték nélküli töltőállomással is rendelkezik. A hagyományos 2P+F dugaljakon kívül USB-A és USB-C csatlakozási lehetőséget biztosít, valamint lehetőséget kínál 10 W-os indukciós töltésre is. Helyezze okostelefonját a csúszásmentes felülettel kialakított, 25°-os szögben döntött indukciós töltőre, és a biztonságos vezeték nélküli töltés közben olvashatja üzeneteit, vagy akár az aktuális napi híreket. A 3 A-es névleges kimeneti áram megoszlik az USB-A és USB-C között. A töltőállomás 2 féle színben elérhető, valamint egy 2 m-es tápkábellel felszerelt (3 x 1.5 mm2).

Legrand

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul