Veszélyes áram-védőkapcsolók kerültek visszahívásra. MDT KNX újdonságok a Light and Building 2024-en 1. Idén már gyorsabban, de drágábban jön a szakember. Folytatódnak a DEHN webináriumok. Elköltözik a Magyar Mérnöki Kamara. Techson switch IoT funkcióval, teszi a dolgát és még szövegel is. Robbanóképes közegek szabványai. Többhelyiséges, egyszerű DALI megoldás, rendszerszerű szolgáltatásokkal. Aktuálisabb mint valaha: újra Szolár Konferencia. EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam. 2024. március 26. Az Egyesült Államok keleti partvidékén elektromos hálózatra kapcsolták az első jelentős tengeri szélerőműparkot.
Veszélyes áram-védőkapcsolók kerültek visszahívásra
Az alábbiakban Budapest Főváros Kormányhivatala Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály megkeresését tesszük közé, amelyben az Elektrotechnikai Tagozat közreműködését kérik a tagozat tagjainak és mindazok tájékoztatásában, akik munkájuk során kapcsolatba kerülnek áram-védőkapcsolókkal.
Támogatott tartalom
MDT KNX újdonságok a Light and Building 2024-en 1.
Impozáns standdal jelent meg az MDT Technologies a L+B 2024 kiállításon, Frankfurtban. Számos újdonságot mutattak be. Nézzünk meg közülük néhányat.
Idén már gyorsabban, de drágábban jön a szakember
Idén februárban 52 nap volt a szakemberhiány Magyarországon, azaz átlagosan ennyit kellene várni egy szakemberre, ha most kérnénk tőle ajánlatot. Ez kismértékű, 10 százalékos csökkenés a múlt évi adatokhoz képest, azonban a munkadíjak tovább emelkedtek.
Támogatott tartalom
Folytatódnak a DEHN webináriumok
A DEHN HUNGARY Kft. (a DEHN SE magyarországi leányvállalata) 2024. tavaszától folytatja a korábbi években elkezdett, oly sikeres ingyenes, magyar nyelvű webináriumait.
Elköltözik a Magyar Mérnöki Kamara
Az országos köztestület 2024. március 12–28. között a Szerémi úti székhelyéről az 1118 Budapest, Budaörsi út 125/A. szám alá költözik. Az új helyszínen a berendezkedést követően a teljes infrastruktúra rendelkezésre áll és a főtitkárság működése is helyet kap.
Támogatott tartalom
Techson switch IoT funkcióval, teszi a dolgát és még szövegel is
A switchekkel kapcsolatban nem az az első kérdés, hogy IoT kompatibilis-e. De ha igen, mit is nyerünk vele? Röviden: integrációt más berendezésekkel, ráadásul egy közös platformon keresztül, ahol egyszerűbbé válik a monitorozás és az eszközök felügyelete.
Robbanóképes közegek szabványai
A Magyar Szabványügyi Testület 2024. március 1-jén az MSZ EN ISO/IEC 80079 sorozat három további részének magyar nyelvű változatát tette közzé.
Támogatott tartalom
Többhelyiséges, egyszerű DALI megoldás, rendszerszerű szolgáltatásokkal
A beltéri mesterséges világítás kialakítására vonatkozó szabályozások, mint például az MSZ EN 12464-1:2022, nem csak szigorúan világítástechnikai és minőségi elvárásokat rögzítenek, de ezzel együtt számos előírást és javaslatot tartalmaznak a természetes fény hasznosítására, azaz az energiahatékonyságra vonatkozóan is.
Aktuálisabb mint valaha: újra Szolár Konferencia
A XVII. Szolár Konferencia 2024 az év legnagyobb napelemes rendezvénye elsősorban napelempiaci résztvevők részére a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szervezésében a Construma második napján kerül megrendezésre.
Támogatott tartalom
Gyakran ismételt kérdések a villámvédelemben
2024. március 26.
A villámvédelmi rendszer tervezésekor, kivitelezésekor és felülvizsgálatakor nagyon sok olyan visszatérő kérdés fogalmazódik meg, amelyekre a szabvány (az MSZ EN 62305) nem ad – a gyakorlatban is alkalmazható – választ. Az előadás ezeket a kérdéseket veszi sorra a kockázatkezeléstől a felülvizsgálatig, bemutatva a kérdések hátterében álló problémákat és a lehetséges megoldásokat.
Az Egyesült Államok keleti partvidékén elektromos hálózatra kapcsolták az első jelentős tengeri szélerőműparkot
Megkezdte működését az Egyesült Államok első kereskedelmi célú áramtermelésre használt partközeli szélerőműparkja az atlanti-óceáni partvidéken. A New York államhoz tartozó Montauk Point közelében található, 12 áramtermelő turbinából álló, South Fork Wind névre keresztelt létesítményt hivatalosan most csatlakoztatták rá az áramhálózatra.
Támogatott tartalom
EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam
2024. március 26.
Az intelligens épületek kivitelezése során a villamos szakemberek és rendszerintegrátorok számára elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák és naprakész tudással rendelkezzenek minden olyan rendszerrel, megoldással kapcsolatban, amiket használnak a mindennapi munkájuk során.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának havonta kiküldésre kerülő elektronikus hírlevele.
Tekintse meg médiaajánlatunkat, hirdessen honlapunkon és hírlevelünkben!
Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon az Elektrotechnikai Tagozat tagjai számára.

Az e-villamos hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-villamos.hu
Honlap: www.e-villamos.hu
Facebook: @evillamos