Alkalmazott épületenergetika – segédlet. Tájékoztatás közös oszlopsoros munkavégzéshez kiadott igazolványok érvényességéről. A Power kínálatában már elérhetők a Legrand termékei. Válaszd a PractiboxS multimédiás elosztószekrényt! Jön 2024 egyik legjelentősebb világítási konferenciája. Újra LED Konferencia. Szabályozási és vezérlési feladatok épületgépészeti környezetben 1. Kisfeszültségű áramfejlesztők létesítése. EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam. Már két kategóriában keresik A Fény Mesterét. Elhunyt Zarándy Pál. 1942–2023. Indul a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit támogató pályázat.
Alkalmazott épületenergetika – segédlet
Az Elektrotechnikai Tagozat társfinanszírozásával, az Épületgépészeti Tagozat vezetésével elkészült az új energetikai jogszabály (9/2023. (V. 13) ÉKM r.) alapján átdolgozott értelmezési és számítási metodika, amely közel 550 oldal terjedelemben segít az új módszer elsajátításában.
Tájékoztatás közös oszlopsoros munkavégzéshez kiadott igazolványok érvényességéről
Elkezdődik a lisfeszültségű és lakott területen belüli középfeszültségű szabadvezeték-hálózatok tartószerkezetein elhelyezett gyengeáramú rendszeren, valamint a KIF szabadvezeték-hálózat tartószerkezetein elhelyezett, légvezetékes összeköttetésű térfigyelő rendszeren munkát végző személyek részére kiadott jogosultságok országos egységesítése.
Támogatott tartalom
A Power kínálatában már elérhetőek a Legrand termékei
Válaszd a PractiboxS multimédiás elosztószekrényt!
A Power Kft. kínálatában 2024 januárjától megtalálhatók és készletről elérhetők a Legrand gyártó termékei. Cikkünben a PractiboxS elosztószekrényt mutatjuk be. A kínálatban mind a meglévő otthoni hálózatok javítására, mind az új rendszerek kiépítésére találunk professzionális megoldásokat. Ráadásul a széles választék segítségével különböző termékcsoportokat kombinálva lehetőség nyílik egy hatékony vezetékes és vezeték nélküli hálózatok szakszerű kiépítésére.
Jön 2024 egyik legjelentősebb világítási konferenciája
Újra LED Konferencia
A LED technológia, az okos eszközök, az integratív megközelítés és a bölcsőtől a sírig tartó környezettudatos szemlélet újabb és újabb dimenziókat nyit. Szakember legyen a talpán, aki mindezeket önerőből megérteni, követni és alkalmazni tudja. Ezért a MEE VTT ismét összehívja a világítástechnikai szakembereket és 2024. február 6-7. között az Óbudai Egyetemen megrendezi a XV. LED Konferenciát.
Támogatott tartalom
Szabályozási és vezérlési feladatok épületgépészeti környezetben 1.
A 90-es évek közepétől már rendelkezésre álltak az épületek hűtés-fűtés rendszereinek szabályozásához, vezérléséhez szükséges KNX eszközök. Azóta a fejlődés töretlen, újabb és fejlettebb készülékek és rendszerek választhatóak, minden komponens elérhető amivel az MSZ EN 15232-nek vagy az EN ISO 52120-nak megfelelő – A, B, C kategóriájú – épületautomatika rendszer felépíthető. Családi házak, irodaépületek és ipari objektumok épületgépészeti rendszereinek működtetése egyaránt megoldott.
Kisfeszültségű áramfejlesztők létesítése
A Magyar Szabványügyi Testület 2024. január 1-jén közzétette az MSZ HD 60364-5-551:2010/A11:2016 magyar nyelvű változatát, mely az MSZ HD 60364-5-551:2010 Kisfeszültségű villamos berendezések. 5-55. rész: A villamos szerkezetek kiválasztása és szerelése. Egyéb szerkezetek. 551. fejezet: Kisfeszültségű áramfejlesztők szabvány módosítása.
Támogatott tartalom
EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam
Az intelligens épületek kivitelezése során a villamos szakemberek és rendszerintegrátorok számára elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák és naprakész tudással rendelkezzenek minden olyan rendszerrel, megoldással kapcsolatban, amiket használnak a mindennapi munkájuk során.
Már két kategóriában keresik A Fény Mesterét
Az alapítás óta a díj folyamatosan fejlődik, nincs ez másképp 2023-ban sem. A szakmai zsűri 2024. március 15-én 24:00 óráig, már 2 kategóriában várja a pályázatokat: az épített tér és a fény/világítás értéknövelő kapcsolódását bemutató pályaműveket az építészeti világítás kategóriában, a művészeti értéket is felmutató, élményt teremtő fénymegoldásokat a fényművészet kategóriában várják.
Elhunyt Zarándy Pál
1942–2023
Zarándy Pál, a hazai energetikai szakma egyik nagy öregje, méltósággal viselt hosszú betegsége után, 2023. december 20-án, itt hagyott bennünket.
Indul a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit támogató pályázat
A hazai gazdasági társaságok tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást. A 30 milliárd forintos keretösszegből egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának havonta kiküldésre kerülő elektronikus hírlevele.
Tekintse meg médiaajánlatunkat, hirdessen honlapunkon és hírlevelünkben!
Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon az Elektrotechnikai Tagozat tagjai számára.

Az e-villamos hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-villamos.hu
Honlap: www.e-villamos.hu
Facebook: @evillamos