A tervező és mérnöki szolgáltatást nyújtó vállalkozások helyzetértékelése. Tízmilliárd eurós áramhálózati fejlesztés indult Németországban. Konténeres villamosenergia-tároló segít csökkenteni a villamos hálózat terhelését. Közeledik az Elektromos Fűtés Konferencia. Üvegkapu-kötelezettség teljesítése gyorsan, kényelmesen, egy kézből. KNX Taster 55 fekete készülékcsalád. EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam. Hatékony és látásbarát irodai világítás vezérlése. Ingyenes előadássorozat a Danfosstól. Új generációs, stílusos és robusztus por és páramentes lámpatest a Sylvania-tól. Mi a legegyszerűbb út az intelligens épületek kialakításához? Az ipar és az infrastruktúra megbízható partnere.
A tervező és mérnöki szolgáltatást nyújtó vállalkozások helyzetértékelése
Az állami beruházások elhalasztása, a piac megtorpanása a tervező, mérnöki szolgáltatást nyújtó és tanácsadó vállalkozásokat érintette első körben, jövedelmezőségük csökkenését vetítve előre. A veszteségek minimalizálására digitális felkészüléssel, a szolgáltatási mix összetételének változtatásával, de akár létszámcsökkentéssel is készülnek a vállalkozások.
Tízmilliárd eurós áramhálózati fejlesztés indult Németországban
Elkezdődött szeptember elején Németországban az utóbbi évtizedek legnagyobb szabású áramhálózati fejlesztése, a SuedLink nagyfeszültségű távvezeték kiépítése, amelyre tízmilliárd eurót fordítanak. A 700 kilométer hosszú vezeték az ország északi részén a szél erejének felhasználásával – elsősorban a tengeri szélerőműparkok révén – előállított, alacsony termelés esetén pedig norvégiai vízerőművekből importált áramot továbbít a délen fekvő ipari központok felé, amelyeknek energiaellátását az atomerőművek lekapcsolása miatt át kell szervezni.
Konténeres villamosenergia-tároló segít csökkenteni a villamos hálózat terhelését
2 MVA teljesítményű, 2 MWh kapacitású villamosenergia-tárolót létesítettek Aszófőn, hogy csökkentsék a július-augusztusi csúcsidőszakban az észak-balatoni régiót ellátó transzformátorállomás terhelését.
Közeledik az Elektromos Fűtés Konferencia
Az október 11-én megrendezésre kerülő Elektromos Fűtés Konferencián ezúttal is szakemberek segítenek a technológiák és a komplex megoldások között tájékozódni a felhasználóknak, a fűtéstechnikai és villamosipari területen dolgozó kollégáknak.
Támogatott tartalom
Az ipar és az infrastruktúra megbízható partnere
A Siemens 3WA légmegszakítója biztos és sokoldalú támogatást nyújt az egyre komplexebb kihívásoknak megfelelni kívánó energiaelosztás területén. Nemcsak hatékonyan védi az elektromos infrastruktúrákat, csökkentve ezzel az üzemzavarok kockázatát, hanem a digitalizáció követelményeinek is eleget tesz. Az IoT hálózatba kapcsolódó, okos berendezés biztonságosan tárolja és közvetíti az adatokat, miközben tartós és gazdaságos működést biztosít.
Támogatott tartalom
Üvegkapu-kötelezettség teljesítése gyorsan, kényelmesen, egy kézből
Már számos sikeres átadás bizonyítja, hogy a Power Kft. üvegkapu beléptetőrendszere megfelel az alkalmazott jogi követelményeknek, valamint megoldást kínál az építési projektek hatékony ellenőrzéséhez.
Támogatott tartalom
KNX Taster 55 fekete készülékcsalád
13 éve indult az MDT 55x55 mm-es KNX tasztercsalád sikeres pályafutása. Először matt, majd a fényes felületű verzió is választhatóvá vált. 2-4-6-8 gombos taszterek termosztátok, mozgásérzékelő, levegőminőség és páratartalom érzékelők képezik a kínálat gerincét. Az MDT Technologies döntéshozói most érezték, hogy eljött az idő a termékkinálat bővítéséhez. Szeptember elején útjára indították a fekete 55x55 mm-es termékcsaládot.
Támogatott tartalom
EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam
Az intelligens épületek kivitelezése során a villamos szakemberek és rendszerintegrátorok számára elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák és naprakész tudással rendelkezzenek minden olyan rendszerrel, megoldással kapcsolatban, amiket használnak a mindennapi munkájuk során.
Támogatott tartalom
Hatékony és látásbarát irodai világítás vezérlése
A modern ember a nap nagy részét épületekben, zárt helyeken tölti, ezért nagyon fontos, hogy az ott kialakított világítás megfelelő minőségű legyen. Ez alapvetően egészségügyi szempontból lényeges kérdés, de erre más, többnyire gazdasági jellegű aspektusból is szükséges kellő figyelmet szentelni, mint például élettartam, energiahatékonyság.
Támogatott tartalom
Ingyenes előadássorozat a Danfosstól
Vegyen részt az előadáson, melyen szakemberek mutatják be a beltéri elektromos padlófűtés AutoCAD tervezői programját.
Támogatott tartalom
Új generációs, stílusos és robusztus por és páramentes lámpatest a Sylvania-tól
A Sylvania büszkén mutatja be a START Waterproof Tubular új generációját. Ezek a lámpatestek újradefiniálják a por és páramentes lámpatestekben rejlő lehetőségeket, és számos olyan funkciót kínálnak, amelyek a beltéri és kültéri alkalmazások széles skáláját szolgálják ki.
Támogatott tartalom
Mi a legegyszerűbb út az intelligens épületek kialakításához?
A modern városok fejlesztésében az intelligens épületek egyre fontosabb szerepet töltenek be, továbbá nélkülözhetetlen alappillérei lettek az előttünk álló számos kihívás kezelésében. Az innovatív ingatlanoknak képesnek kell lenniük arra, hogy biztosítsák annak költséghatékony működőképességét, és javítsák az épületet használó emberek biztonságát és jólétét. Ehhez szükségszerű az intelligens épületfelügyeleti rendszerek alkalmazása, amelyek a lakóházak, irodaépületek szolgáltatásainak automatikus felügyeletével és vezérlésével eredményes működést hoznak létre.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának havonta kiküldésre kerülő elektronikus hírlevele.
Tekintse meg médiaajánlatunkat, hirdessen honlapunkon és hírlevelünkben!
Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon az Elektrotechnikai Tagozat tagjai számára.

Az e-villamos hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-villamos.hu
Honlap: www.e-villamos.hu
Facebook: @evillamos