Társasházak villamos tervezésének kérdései 2022-ben. E-autó töltési hálózat kiépítése parkolóházakban, mélygarázsokban. A HMKE üzembe helyezését követő 10. év végéig lehet szaldóban maradni. Épületinstalláció Katalógus 2022. December 9-én napelemes konferenciát tartanak. EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam. Megjelent az éves energiastatisztikai riport. Sylvania Pixo Mini – spotcsalád függesztékkel. Változás az energetikai auditokkal kapcsolatos adatszolgáltatásban. Új szinuszos szünetmentes áramforrás a Legrandtól. Érdekes cikkek a Voltimumon.
Társasházak villamos tervezésének kérdései 2022-ben
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Energia Társasága 2022. november 29-re szakmai rendezvényt szervez a társasházak villamos tervezésének aktuális kérdéseivel kapcsolatban.
Támogatott tartalom
E-autó töltési hálózat kiépítése parkolóházakban, mélygarázsokban
Új korszak vette kezdetét az elektromobilitás világában. A környezettudatos jövő elérése érdekében új igények és szokások alakulnak ki, elsősorban azoknál, akik a változásokat keresik. A fenntarthatósági szempontok mellett sokak számára új üzleti lehetőségeket is kínál az e-autók töltése iránti robbanásszerű mértékben növekvő igény.
A HMKE üzembe helyezését követő 10. év végéig lehet szaldóban maradni
2022. november 18-án módosításra került a 10/2016. (XI. 14.) MEKH rendelet, amelynek értelmében az üzembe helyezést követő 10. év végéig, de legalább a 2024-ben érkező éves elszámolásig szaldós rendszerben maradhatnak, akik már telepítettek, vagy még 2024 előtt telepítenek háztartási méretű kiserőművet.
Támogatott tartalom
Épületinstalláció Katalógus 2022
A Schrack Technik Kft. széles épületinstallációs termékkínálattal várja, többek között különböző, otthoni és munkahelyi környezetben használt fali kapcsoló kialakításokkal, hatékony jelenlét- és mozgásérzékelőkkel, valamint az intelligens otthonokhoz szükséges KNX-technológiával.
December 9-én napelemes konferenciát tartanak
A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviseleti szervezet, a több mint 300 tagvállalattal rendelkező Magyar Napelem Napkollektor Szövetség 2022. december 9-én rendezi a magyar napenergia-ipar legrangosabb eseményét XIV. Szolár Konferencia – Szakmai és Befektetői Workshop címmel.
Támogatott tartalom
EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam
Az intelligens épületek kivitelezése során a villamos szakemberek és rendszerintegrátorok számára elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák és naprakész tudással rendelkezzenek minden olyan rendszerrel, megoldással kapcsolatban, amiket használnak a mindennapi munkájuk során.
Megjelent az éves energiastatisztikai riport
Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2021-es éves energiastatisztikai riportja, amely a hazai energiatermelésre, -ellátásra és felhasználásra vonatkozó éves adatokat mutatja be.
Támogatott tartalom
Sylvania Pixo Mini – spotcsalád függesztékkel
A Sylvania Pixo Mini család egy minimalista spotcsalád, amely magába foglal egy elegáns függesztéket is.
Változás az energetikai auditokkal kapcsolatos adatszolgáltatásban
Az energetikai auditorok és az energetikai auditáló szervezetek adatszolgáltatásáról, valamint a közreműködő szervezetek éves jelentéstételi kötelezettségéről szóló ½017. (II. 16.) MEKH rendelet 2022. november 9. napjától módosult, amelynek következtében megváltozott az energetikai auditokról szóló adatszolgáltatások bejelentésének a módja.
Támogatott tartalom
Új szinuszos szünetmentes áramforrás a Legrandtól
Hosszú évek után a Legrand lecseréli a tisztán szinuszos, torony felépítésű szünetmentes áramforrás kínálatát, így a Niky-S kínálatot felváltja a vadonatúj Keor SPE család.
Érdekes cikkek a Voltimumon
A Voltimum egy nemzetközi villamosipari honlapcsalád, amely számos országban és nyelven elérhető. A cikkeket az egyes országokban villamos szakemberek írják villamos szakembereknek. Összeállításunkban hasznosnak gondolt cikkeket ajánlunk olvasóinknak.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának havonta kiküldésre kerülő elektronikus hírlevele.
Tekintse meg médiaajánlatunkat, hirdessen honlapunkon és hírlevelünkben!
Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon az Elektrotechnikai Tagozat tagjai számára.

Az e-villamos hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-villamos.hu
Honlap: www.e-villamos.hu
Facebook: @evillamos