Felfüggesztésre kerül a napelemek hálózatba táplálásának lehetősége. Ezt érdemes tudni az otthoni autó töltés utólagos kiépítéséről. Ívhiba-érzékelő készülékek szabványa. Segítsen rezsit csökkenteni ügyfeleinek! Tovább nőtt a nyilvános elektromos töltőállomásokon felhasznált energiamennyiség. Belépő szintű csarnokvilágítás. Energetikai szempontból a magyar lakásállomány 90 százaléka elavult. Green’UP autótöltő DC védelemmel. Az amerikai Westinghouse lehet az első lengyel atomerőmű kivitelezője. EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam. Érdekes cikkek a Voltimumon. Csak tisztán és fényesen. Schrack Trinity por- és páramentes lámpatestek. Pro Lumine 2022 – Innovatív világítás tervezése díj.
Felfüggesztésre kerül a napelemek hálózatba táplálásának lehetősége
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2022. október 13-án egy rendkívüli Kormányinfón bejelentette, hogy megváltoznak a napelemekről szóló jogszabályok, 2022. október 26-án éjjel a Magyar Közlönyben jelent meg a hivatalos rendelet.
Támogatott tartalom
Ezt érdemes tudni az otthoni autótöltés utólagos kiépítéséről
Az elektromos járművek egyik fölénye hagyományos társaival szemben, hogy otthon is feltölthető, nem kell ezért külön töltőállomásra menni. Az otthoni töltés pedig könnyen megvalósítható egy egyszerű EVSE (Electric Vehicle Supply Equipment), vagyis e-autókat tápláló berendezés segítségével.
Ívhiba-érzékelő készülékek szabványa
2022. október 1-jén megjelent az MSZ EN 62606:2022 EV Ívhiba-érzékelő készülékek általános követelményei (IEC 62606:2013, módosítva + AMD1:2017) egyesített változat magyar nyelvű verziója, mely az MSZ EN 62606:2014 és az MSZ EN 62606:2013/A1:2018 egybeszerkesztett kiadása.
Támogatott tartalom
Segítsen rezsit csökkenteni ügyfeleinek!
Az, hogy pontos képünk legyen arról, hogy hogyan, mikor és hol használjuk az energiát, fontosabb, mint valaha, hiszen az emelkedő áramdíjak miatt a fogyasztók folyamatosan keresik a megtakarítási lehetőségeket. Ez nem meglepő, hiszen a klímaváltozás miatti szélsőséges időjárás, illetve a gyorsan emelkedő energiaköltségek hatalmas terhet jelentenek a háztartások számára. Azonban otthonaink intelligenssé és fenntarthatóvá alakításával sokat tehetünk a problémák enyhítéséért – és ügyfeleink elégedettségi szintjének emeléséért.
Tovább nőtt a nyilvános elektromos töltőállomásokon felhasznált energiamennyiség
Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb negyedéves beszámolója a hazai engedélyköteles e-mobilitásról. A hivatal adatai szerint 2022 második negyedévében 45 százalékkal több energiát töltöttek nyilvános elektromos töltőállomásokon a felhasználók, mint 2021 hasonló időszakában. A töltőberendezések száma 24,8 százalékkal nőtt egy év alatt.
Támogatott tartalom
Belépő szintű csarnokvilágítás
A Sylvania bemutatja a belépő szintű START Highbay termékcsaládját, amelyet gyárterületekhez, raktárakhoz, repülőterekhez, szupermarketekhez, barkácsáruházakhoz és nagy kereskedelmi területekhez fejlesztettek ki.
Energetikai szempontból a magyar lakásállomány 90 százaléka elavult
Az energiahatékonyság kétségtelenül napjaink egyik legfontosabb kérdése, amely a lakáspiacon is rendkívül erősen érezteti hatását. A jelenleg több mint 4,5 milliós hazai lakásállomány több mint 80 százaléka 1990 előtt épült, és csak kis része tekinthető energetikai szempontok alapján hatékonynak. A korszerűt megközelítő, a korszerű vagy az ennél is jobb besorolású ingatlanok aránya nem éri el a 10 százalékot.
Támogatott tartalom
Green’UP autótöltő DC védelemmel
2022-ben még nagyobb hangsúlyt helyezünk az autótöltők piacára, ennek érdekében kínálatunk továbbfejlesztésre került. Megjelentek a 6 mA-es DC védelmek a termékekben, ezáltal elegendő az A típusú áram-védőkapcsolók alkalmazása az áramkörökben, az eddig szükséges B típus helyett. Ennek a megoldásnak köszönhetően a teljes rendszer előállítási költsége jelentősen csökkent.
Az amerikai Westinghouse lehet az első lengyel atomerőmű kivitelezője
Lengyelország hat atomreaktort tervez építeni. Az első lengyel atomerőmű építésében az amerikai Westinghouse Electric Company lehet a lengyel kormány stratégiai partnere, de dél-koreai atomreaktor is épülhet Lengyelországban.
Támogatott tartalom
EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam
Az intelligens épületek kivitelezése során a villamos szakemberek és rendszerintegrátorok számára elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák és naprakész tudással rendelkezzenek minden olyan rendszerrel, megoldással kapcsolatban, amiket használnak a mindennapi munkájuk során.
Érdekes cikkek a Voltimumon
A Voltimum egy nemzetközi villamosipari honlapcsalád, amely számos országban és nyelven elérhető. A cikkeket az egyes országokban villamos szakemberek írják villamos szakembereknek. Az alábbi összeállításban hasznosnak gondolt cikkeket ajánlunk olvasóinknak.
Támogatott tartalom
Csak tisztán és fényesen
Schrack Trinity por- és páramentes lámpatestek
A Schrack Technik Kft. által forgalmazott por- és nedvességálló lámpatestek, kifejezetten a garázsok, termek, műhelyek és a nedves helyiségek optimális megvilágításához kerültek kifejlesztésre.
Pro Lumine 2022 – Innovatív világítás tervezése díj
A világítástechnika területén zajló technológiaváltás – amely a LED technológia rohamos elterjedéséhez kapcsolható – innovatív és energiatakarékos megoldásokra ad lehetőséget a szakterületen dolgozó tervezők, gyártók, forgalmazók és világítási berendezések kivitelezésével foglalkozók részére.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának havonta kiküldésre kerülő elektronikus hírlevele.
Tekintse meg médiaajánlatunkat, hirdessen honlapunkon és hírlevelünkben!
Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon az Elektrotechnikai Tagozat tagjai számára.

Az e-villamos hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-villamos.hu
Honlap: www.e-villamos.hu
Facebook: @evillamos