Állasfoglalás. Univerzális tűzvédelmi kábelcsatornák az OBO-tól. Megkapta Paks II. az új blokkok létesítési engedélyét és megindultak a munkálatok. Kiemelkedő fényáram és hatékonyság. Ezekkel a lépésekkel spórolna a kereskedelem a rezsiköltségeken. Plexo with Netatmo – okos megoldások vízmentes és falon kívüli kivitelben is a Legrand-tól. Az MSZ EN 50525 szabványsorozat 2022-ben magyar nyelven megjelenő részei. Kisfeszültségű megoldások az ipar szolgálatában. Energiahatékonysági megoldások ingatlantulajdonosoknak és épületüzemeltetőknek. REZSIKONFERENCIA 2022. EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam. 2022. szeptember 22.. Júliusban tovább nőtt a villamos energia ára. Energiatudatos megoldások egyetlen forrásból. Schrack Technik – Terítéken az energiatudatosság. Pro Lumine 2022 – Innovatív világítás tervezése díj.
Állasfoglalás
Állásfoglalást készített az MMK Akusztikai és Elektrotechnikai Tagozata az AVT jogosultsággal kapcsolatban, amely megjelenik az MMK honlapján is.
Támogatott tartalom
Univerzális tűzvédelmi kábelcsatornák az OBO-tól
A villamos vezetékrendszerek kialakítására többféle tűzvédelmi szempont is hatással van. Egyrészt azért, mert az esetleg – bármely okból – kigyulladó kábelek veszélyt jelentenek környezetükre, illetve súlyosbítják a tűz következményeit, másrészt pedig azért, mert számos tűzeseti fogyasztó működtetése villamos energiát igényel, amelyet értelemszerűen akkor is biztosítani kell, amikor a vezetékrendszer tűz hatásának van kitéve.
Megkapta Paks II. az új blokkok létesítési engedélyét és megindultak a munkálatok
Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) 2022. augusztus 25-én kiadta a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokkjának létesítési engedélyét. Az engedély kiadásával a projekt második, kivitelezési fázisába történő átlépéséhez szükséges legfontosabb előfeltétel teljesült.
Támogatott tartalom
Kiemelkedő fényáram és hatékonyság
A Start Panel IP54 egy rendkívül hatékony LED-es panel termékcsalád, amely ideális választás irodákba, tárgyalókba, folyosókra, társalgókba és egyéb általános beltéri világítási alkalmazásokhoz, beleértve a párás helyiségeket is.
Ezekkel a lépésekkel spórolna a kereskedelem a rezsiköltségeken
A jelenlegi súlyos energiaválság közepette az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai megvizsgálták, hogyan tudnak az eddigieknél is költséghatékonyabban működni, hiszen a drasztikus mértékben megnövekedett energiaárak a jövőben várhatóan még tovább emelkednek. Ennek célja, hogy a működési költségek minimalizálásával is fékezzék a drágulás ütemét, ami a vásárlók szempontjából kulcsfontosságú.
Támogatott tartalom
Plexo with Netatmo – okos megoldások vízmentes és falon kívüli kivitelben is a Legrand-tól
Az intelligens okosotthon rendszerek mindenki számára elérhetők lettek napjainkban. A kínálatunkban megtalálhatók vezetékes és vezetéknélküli intelligens megoldások is. Fejlesztés és design szempontjából célunk volt, hogy illeszkedjenek a hagyományos kapcsolócsaládjaink formavilágába.
Az MSZ EN 50525 szabványsorozat 2022-ben magyar nyelven megjelenő részei
Az MSZ EN 50525 szabványsorozat leírja a kisfeszültségű erősáramú vezetékek műszaki jellemzőit, gyártási követelményeit és a követelményeknek való megfelelőség ellenőrzésére alkalmazott vizsgálati módszereket.
Támogatott tartalom
Kisfeszültségű megoldások az ipar szolgálatában
Az ABB kisfeszültségű rendszerei a világon szinte bárhol, bármilyen ipari szegmensben megállták a helyüket az utóbbi években, legyen szó akár kismegszakítóról, áramvédőről, fogyasztásmérőről vagy ezek korszerű vezérléséről.  Termékeink leggyakrabban a folytonos energiaellátás koordinálásáért, a pénzügyi eredmények romlását okozó leállások megelőzéséért és végül, de nem utolsó sorban pedig a hatékony energiafelhasználás méréséért felelősek.
Energiahatékonysági megoldások ingatlantulajdonosoknak és épületüzemeltetőknek
REZSIKONFERENCIA 2022
Kevés aktuálisabb téma van manapság, mint a rezsiárak változása és az otthonok energiaigényének csökkentése. A fenyegető energiaárak réme a társadalom széles rétegének figyelmét fordította a takarékos megoldások felé. Ingatlantulajdonosoknak és épületüzemeltetőknek szól a Media12 kiadó rezsikonferenciája.
Támogatott tartalom
EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam
2022. szeptember 22.
Az intelligens épületek kivitelezése során a villamos szakemberek és rendszerintegrátorok számára elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák és naprakész tudással rendelkezzenek minden olyan rendszerrel, megoldással kapcsolatban, amiket használnak a mindennapi munkájuk során.
Júliusban tovább nőtt a villamos energia ára
A villamos energia másnapi (DAM) árai júliusban is nagyságrendekkel magasabbak voltak, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A hónapban a legmagasabb havi átlagárat – 456 €/MWh – Olaszországban regisztrálták – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) júliusi villamosenergia-piaci jelentéséből.
Támogatott tartalom
Energiatudatos megoldások egyetlen forrásból
Schrack Technik – Terítéken az energiatudatosság
Az energiatudatos életmód széleskörű elterjedése hozzásegít minket, a megújuló forrásokból származó energia hasznosításának növekedéséhez, ennek következményeként pedig energiafelhasználásunk csökkentéséhez. Ökológiai érzékenységünk fejlesztése jelentős változásokat idéz elő, hiszen ennek eredményeként az energiatakarékos tevékenységek fokozatosan mindennapjaik részévé válnak.
Pro Lumine 2022 – Innovatív világítás tervezése díj
A világítástechnika területén zajló technológiaváltás – amely a LED technológia rohamos elterjedéséhez kapcsolható – innovatív és energiatakarékos megoldásokra ad lehetőséget a szakterületen dolgozó tervezők, gyártók, forgalmazók és világítási berendezések kivitelezésével foglalkozók részére.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának havonta kiküldésre kerülő elektronikus hírlevele.
Tekintse meg médiaajánlatunkat, hirdessen honlapunkon és hírlevelünkben!
Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon az Elektrotechnikai Tagozat tagjai számára.

Az e-villamos hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-villamos.hu
Honlap: www.e-villamos.hu
Facebook: @evillamos