Kérdőív a mérnökök üzleti gondolkodását segítő képzés kapcsán. Új szerelvénycsalád a Legrand kínálatában. Jelentős változások a nem lakossági egyetemes energiaszolgáltatásban. Nagy teljesítményű és fenntartható, napelemes kültéri LED-es lámpatestek. Nagyléptékű alállomás- és távvezetékfejlesztés veszi kezdetét. Kisfeszültségű ABB megoldások az élelmiszeripari ellátási lánc mentén. Egyes fémek szerepe az energiaátmenetben. Megnégyszereződött raktárkapacitás a Schrack Technik Kft.-nél. Érdekes cikkek a Voltimumon. EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam. A magyar energiaszektor tanulságai.
Kérdőív a mérnökök üzleti gondolkodását segítő képzés kapcsán
A Magyar Mérnöki Kamara 2017–2021. közötti tevékenységéről készült felmérés egyértelműen azt mutatta, hogy a mérnöki irodák jellemzően kis-, vagy mikrovállalkozásként végzik munkájukat és tulajdonosaik nemcsak mérnöki, hanem általában cégvezetői feladatokat is ellátnak. Ez a tény szülte azt – az MMK következő időszakára vonatkozó stratégiában is megjelenő – gondolatot, hogy megfelelő oktatással is segítenünk kell tagjaink üzleti, gazdálkodási, vállalkozási ismereteinek elmélyítését.
Támogatott tartalom
SUNO – Éld meg a pillanatot!
Új szerelvénycsalád a Legrand kínálatában
Az innováció, a törekvés a folyamatos megújulásra, megújításra mindig mozgatórugója volt cégünknek. Ebben az évben szerelvényválasztékunkat frissítettük fel. Új SUNO családunk júniusban debütál.
Jelentős változások a nem lakossági egyetemes energiaszolgáltatásban
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosult ügyfelek köre. A változások miatt a lakosság és a mikrovállalkozások kivételével a továbbiakban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználóknak 2022. július 1-jéig saját érdekükben nyilatkozniuk kell.
Támogatott tartalom
Nagy teljesítményű és fenntartható, napelemes kültéri LED-es lámpatestek
A Gizmo Solar termékcsalád ideális megoldás olyan kültéri helyszínek megvilágítására, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áram.
Nagyléptékű alállomás- és távvezetékfejlesztés veszi kezdetét
A MAVIR ZRt. fejleszti alállomásait és távvezetékeit, hogy hozzájáruljon a hazai villamosenergia-rendszer zöldítéséhez. A tervezett beruházás hozzájárul új naperőművek hálózatba integrálásához.
Támogatott tartalom
Kisfeszültségű ABB megoldások az élelmiszeripari ellátási lánc mentén
A megbízható működés kulcsfontosságú a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, mert ez szolgáltatja társadalmunk élelmiszerellátását.
Egyes fémek szerepe az energiaátmenetben
Az OECD/IEA nemrég közölt jelentése jelentős terjedelemben tárgyalja azokat az ún. kritikus ásványokat, amelyek kiemelkedően fontos szerepet játszanak a jelenleg világszerte sürgetett energetikai átmenetben. Ezek az ásványok az alapanyagai azoknak az anyagoknak (elsősorban fémekről van szó), amelyek az új, tiszta energetikai technológiák megvalósítása során egyre érzékelhetőbben válnak kritikus jelentőségűvé.
Támogatott tartalom
Megnégyszereződött raktárkapacitás a Schrack Technik Kft.-nél
Júniusban átadták a Schrack Technik Kft. kibővített, raktárát, amivel közel megnégyszerezték a tárolóegység kapacitását.
Érdekes cikkek a Voltimumon
Az alábbi összeállításban hasznosnak gondolt cikkeket ajánlunk olvasóinknak. Ha érdekesnek vélik az anyagokat, akkor érdemes feliratkozni egy vagy több hírlevélre.
Támogatott tartalom
EMOSZ-LUXORliving gyakorlati tanfolyam
Nyári tanfolyamok
Az intelligens épületek kivitelezése során a villamos szakemberek és rendszerintegrátorok számára elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák és naprakész tudással rendelkezzenek minden olyan rendszerrel, megoldással kapcsolatban, amiket használnak a mindennapi munkájuk során.
A magyar energiaszektor tanulságai
Két kiváló jogász, csaknem 300 oldal terjedelemben kísérelte meg összefoglalni a magyar energiaágazat szabályozásának alakulását, szükségszerű és néha ötletszerű, indokolt és idővel indokolatlannak minősített változásait, trendjeit a rendszerváltoztatástól egészen napjainkig.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának havonta kiküldésre kerülő elektronikus hírlevele.
Tekintse meg médiaajánlatunkat, hirdessen honlapunkon és hírlevelünkben!
Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon az Elektrotechnikai Tagozat tagjai számára.

Az e-villamos hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-villamos.hu
Honlap: www.e-villamos.hu
Facebook: @evillamos