e-villamos online szaklap

Telephelyfejlesztés

| | |  0 | |

Telephelyfejlesztés megvalósítása a Műszer Automatika Kft. versenyképessége növelésének érdekében.

Az Európai Unió támogatja a magyarországi kis- és középvállalatokat is, erre nagyszerû példa a most kezdõdõ budaörsi telephelyfejlesztés.

A Mûszer Automatika Kft. 2010. október 1-én egy sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényen mutatta be a legújabb projektjét.

A Mûszer Automatika Kft. még a gazdasági világválság begyûrûzése elõtt folyamatos fejlõdése révén eljutott arra a szintre, ahol a továbblépéshez és az árbevétel további növeléséhez elkerülhetetlenné vált a vállalkozás telephelyének fejlesztése. Ez a bõvítés biztosítani tudja a vállalkozás dinamikus fejlõdését.
 
A beruházás Budaörsön, a Komáromi út 22. szám alatti telephelyen kerül megvalósításra, amely 100%-ban a Mûszer Automatika Kft. tulajdona. A létesítésre kerülõ 3 szintes épülethez parkoló és tetõterasz is tartozik majd. A pályázati támogatásból elkészül az épület, majd a második ütemben a támogatástól teljesen függetlenül, önerõbõl alakítják ki többek között az épületgépészetet és az elektromos hálózatot, valamint elvégzik az épület mûködtetéséhez szükséges további munkálatokat. A környezettudatosság jegyében a cég az ISO 14001 környezetirányítási rendszert tervezi bevezetni.
A projekt hozzájárul a térség munkaerõ-piaci mutatóinak javulásához, valamint a munkanélküliség csökkentéséhez.

A terület :
•    közvetlenül az M7-es autópálya mellett,
•    M1, M0 autópályák közelében,
•    Budapesttõl 10 percre helyezkedik el,
ezáltal ideális csatlakozást biztosít az ország bármely irányába induló autópályákhoz, buszvonalakhoz és fõútvonalakhoz.

Elhelyezkedésének további elõnye, hogy Budaörs központjának szomszédságában fekszik, ezért könnyen található szakképzett munkaerõ.

A cégnek érdekeltségei vannak többek között Irakban, ahol  összességében eddig 4 millió USD értékû vasútfejlesztési projekteket nyertek el, amelyek közül egy már sikeresen befejezõdött.

A Telephelyfejlesztés a Közép-Magyarországi Operatív Program keretein belül, közel 20%-os európai uniós támogatással jön létre. A támogatás összege: 99.961.364 Ft

A Mûszer Automatika Kft. gazdasági és kereskedelmi igazgatója, Deutsch Tamás a projekttel kapcsolatban kifejtette:

„ A fejlesztés kapcsán a piaci részesedésünket szeretnénk növelni. A beruházás várhatóan 2011. IV. negyedévében fejezõdik be.”

A több országban, többek között, egyedülálló módon Irakban is képviselettel és irodával rendelkezõ Mûszer Automatika Kft. a fejlesztéseit leginkább Magyarországon képzeli el a jövõben is, mindezzel hosszú távon is munkahelyeket teremtve a régióban.

„Az innováció és a kutatás-fejlesztés fontos szerepet játszik a cég életében, és ez a dinamikus fejlõdés tette fontossá a beruházást.”

A Telephelyfejlesztés - Csík Edina, Budaörs Fõépítésze szerint is - jelentõs esemény a város életében.
Budaörs Polgármestere, Wittinghoff Tamás Úr hozzátette:

„A válság érintette a települést is, éppen ezért nagy öröm, hogy egy itt mûködõ cég nemcsak meg tudta tartani pozícióját, hanem fejleszteni is képes, amivel munkahelyeket teremt, illetve a bevételeken keresztül a várost is gazdagítja. A Telephelyfejlesztés során kihasználja a cég azokat a lehetõségeket, amelyeket az önkormányzatoknak is ki kell aknáznia.”
 

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul