e-villamos online szaklap

Új témákkal és 2600 kiállítóval tör sikerre a Light + Building 2018 szakvásár

| | |  0 | |

Új témákkal és 2600 kiállítóval tör sikerre a Light + Building 2018 szakvásár

A Frankfurtban rendezett Light + Building jelmondata: Hálózatba kapcsolt – biztonságos – kényelmes. Ezzel az új vezértémával, új kiemelt témakörökkel, egy új különbemutatóval és egy újabb csarnokszinttel várja látogatóit a vezető világvásár 2018. március 18–23. között.

A seregszemle középpontjában a piaci fejlődést alapvetően indukáló két téma található: az okos eszközök megjelenése a mindennapokban, valamint az esztétikum és a jó közérzet összhangja. A világítástechnika és az épületgépészet vezető világvásárán a gyártók intelligens és hálózatba kapcsolt megoldásokat, jövőbemutató technológiákat és a legújabb dizájntrendeket mutatják be, amelyek szolgálják az épület gazdaságos üzemeltetését és a használók kényelmét és biztonság iránti igényét is. A Light + Building az innováció szakvásáraként összefogja az épületgépészet valamennyi elektromosan vezérelt rendszerét. Szélességét és vertikumát tekintve is páratlan termékskálával segíti elő az épületek integrált tervezését.

Az ágazat rendkívül dinamikus változásainak megfelelően aligha lehetne jobb a Light + Building 2018 mérlege: minden piacvezető bejelentkezett már, és összesen mintegy 2600 kiállító mutatja be világítás- és elektrotechnikai, valamint épületgépészeti és épület-automatizálási újdonságait. „A Light + Building otthont ad a nagy ötleteknek és a változásokat meghatározó impulzusoknak. Ezért is örvendünk a kiállítók körében tapasztalható, rendkívül kedvező visszhangnak és biztosak vagyunk abban, hogy a Light + Building 2018-ban is bizonyítja páratlan, piacvezető szakvásári szerepét” – mondta Wolfgang Marzin, a Messe Frankfurt vásártársaság ügyvezetésének elnöke.

A 2018-as szakvásár egyik kiemelt területe a biztonságtechnika. A különböző biztonsági rendszerek, mint például a videofelügyelet és a beléptető rendszerek párosítása, egymással és az épület-automatizálási rendszerrel történő összekapcsolása fontos szempont, ami az iparágat és a felhasználókat egyaránt érdekli. Az épületgépészet és az épület-automatizálás, valamint az elektromos vezérlésű biztonságtechnika termékcsoportjainak egyesített kompetenciáját a 2018-as Light + Building keretében fogják össze először a 9.1 csarnokban. Ez az integrált épületgépészet olyan központját jelenti, amely átfogó összképet nyújt a látogatóknak az épületgépészet és az épület-automatizálás, valamint az elektromos biztonságtechnika teljes skálájáról. Az új csarnokszint kínálatát a SECURE! Connected Security in Buildings különbemutató gazdagítja a szakvásárral párhuzamosan rendezett Intersec Fórumon 2018. március 19–22. között. A 9.1 vásárcsarnok összefoglaló kínálata mellett a piacvezető gyártók a vásárváros további csarnokaiban is bemutatják biztonságtechnikai újdonságaikat. A biztonságtechnikai útmutatóból a látogatók gyorsan áttekinthetik az átfogó kínálatot.

SECURE! Connected Security in Buildings

Ez a különbemutató azt szemlélteti a látogatóknak, hogy az innovatív műszaki megoldásokkal miként lehet fokozni egy épület gazdaságosságát, egyúttal pedig szavatolni a biztonsági igények és a használók egyéni igényeinek teljesítését. A kiállítók bemutatkozásától elkülönítve három kézzel fogható alkalmazási példa (szálloda – iroda – ipartelep) mutatja be, hogyan valósítják meg egyetlen rendszerben az összes feladatot a biztonság és a felhasználói interfészek szem előtt tartásával.

Az esztétika és a jó közérzet összhangja

A Light + Building 2018 szakvásár világítástechnikai termékcsoportjának központi eleme a legújabb formatervezési irányzatok bemutatása a világítótestek piacán, továbbá a kiállítók dizájn-kompetenciájának szemléltetése. A világítás digitalizálása egyengette az utat a fénytervezés új dimenziójának. A világítástechnika újításai az embert és az ember személyes szükségleteit állítják a középpontba. Ezt bizonyítja a Human Centric Light (HCL) témakörének egyre növekvő jelentősége, amely a fény emberre, emberi egészségre, teljesítőképességre és közérzetre gyakorolt hatását jelenti.

A HCL-hez hasonlóan a digitalizáció a közvilágítás irányítását is lehetővé teszi és megalapozza az újabb szolgáltatások bevezetését – például az elektromos autók töltőállomásainak telepítését, a WiFi-hálózatok kialakítását, felügyeleti érzékelők, vészhelyzeti hangszórók vagy vészjelző gombok beépítését. Az ilyen kiegészítő funkciókkal ellátott rendszer érdekes lehetőségeket kínál az okos városok közvilágítására és ezzel hozzájárul a Smart City koncepciók megvalósításához.

A Light + Building szakvásár kínálatában az egyestől (a dizájn trendbemutató otthonától) a hatosig terjedő, valamint a tízes vásárcsarnokban és a Fórumban megtaláljuk a formatervezett világítótestek minden stílusra kiterjedő, teljes skáláját: műszaki világítótesteket és különböző világítási megoldásokat bármely alkalmazásra, továbbá a fénytechnikai eszközök és berendezések kültéri és közvilágítási teljes spektrumát.

Az okosodó mindennapok

Az intelligens és hálózatba kapcsolt épületek építésében és üzemeltetésében kulcsfontosságú terület az elektrotechnika, valamint az épületgépészet és az épület-automatizálás.

Központi, átfogó megoldásokra irányuló keresztmetszeti technológiaként az elektrotechnikának központi szerepe van az épületgépészeten belül. Ebből következően csak a Light + Building szakvásáron láthatunk elektrotechnikai megoldásokat más szakmák, mint például a világítástechnika, az épületgépészet vagy az épület-automatizálás összefüggésében. A szakvásár ezzel az egyedülálló párosítással a gyártók integrált kínálatát vonultatja fel, amely döntő jelentőségű az épületekben kínálkozó energia-megtakarítási lehetőségek kiaknázásában.

Az épület-automatizálás a műszaki szakágak összefogása miatt tölt be fontos szerepet: az elektrotechnikai berendezések összekapcsolásával és digitalizálásával egyre színvonalasabb körülmények között dolgozhatunk és élhetünk. A Light + Building szakvásáron a gyártók olyan megoldásokat és technológiákat mutatnak be, amelyek egyszerre felelnek meg az alacsony energia-fogyasztás és a modern biztonságtechnika követelményeinek, valamint az egyéni alakíthatóságnak és a nagyfokú kényelemnek.

Az energiát hatékonyan használó épületrendszerekhez, villamos rendszerekhez és épület-infrastruktúrához kapcsolódó kínálatot a szakmai látogatók a 8.0 csarnokban találják meg. A 11.0 csarnokban minden az elektromos szereléstechnikáról és átviteli hálózatokról szól. A dizájnt előtérbe helyező villamos szerelési rendszerek és épületgépészeti rendszertechnika a 11.1 csarnokban kap helyet.

A kiállítók által bemutatott széles termékskála mellett a Light + Building szakvásár változatos kísérő rendezvényei is nagy érdeklődésre tartanak számot. A különbemutatóktól a szakmai előadásokon át a piaci irányzatok bemutatásáig minden szakmai látogatónak - úgymint építészeknek, mérnököknek, tervezőknek, belsőépítészeknek, formatervezőknek, kivitelezőnek, kereskedőknek és gyártóknak tematikus kínálat áll rendelkezésére.

A Light + Building szakvásárról további felvilágosítással szolgálunk a www.light-building.com honlapon.
A Light + Building vásárcsalád jelenleg tizenkét seregszemléből áll szerte a világon – Argentínában, Kínában, Indiában, Oroszországban és az Egyesült Arab Emírségekben. További felvilágosítás az egyes rendezvényekről a www.light-building.com/brand oldalon.

Háttérinformációk az Intersec Fórumról

A hálózatba kapcsolt biztonságtechnika éves konferenciáját, az Intersec Fórumot a megszokott ütemben, 2018. márciusában a Light + Building-gel, a világítástechnika és az épületgépészet vezető világvásárával párhuzamosan rendezik – mégpedig kibővített programkínálattal. Az épületgépészet biztonságtechnikai megoldásainak összekapcsolásának aktuális kérdéseivel foglalkozó és ezért a jövőt bemutató fóruma most 2018. március 19 – 22. között, tehát négy napon kínál bel- és külföldi előadásokat a tűzjelző és tűzvédelmi eszközök; a beléptető és felügyeleti rendszerek; az informatikai és kiberbiztonság területén a tervezők és kivitelezők, valamint az üzemeltetők, létesítmény-gazdálkodók és gyártók ágazatai párbeszéde mellett – a Light + Building vásári forgatagának kellős közepén. Az épületgépészet és épület-automatizálás, valamint elektromos vezérlésű biztonságtechnika most először, a 9.1 csarnokban összefogott kínálata és az ehhez kapcsolódó különbemutató egy olyan közös tájékozódási pontot jelent, amely a látogatóknak és a konferencia résztvevőinek átfogó képet nyújt az épületgépészet és az épület-automatizálás, valamint az elektromos biztonságtechnika teljes skálájáról.

További felvilágosítás: www.intercse-forum.com | www.intersec-forum.com/twitter

Háttérinformációk a Luminale szakvásárról

Mintegy 200 000 látogatóval a Luminale az egyik legnagyobb rendezvény Frankfurt városában és a Rajna-Majna régióban. A fényfesztivált kétévente, a Light + Building nemzetközi szakvásárral egyidejűleg rendezik meg. A Luminalét 2002-ben alapította a Messe Frankfurt vásárvállalat, amely kezdettől fogva segíti és támogatja a fesztivált. 2018. március 18–23. között új koncepcióval jelenik meg a Luminale: Frankfurt és Offenbach városa nem csupán a fényművészet színpada lesz, hanem a fesztivál tárgya is egyben. A Luminale a FÉNYMŰVÉSZET ÉS VÁROSALAKÍTÁS BIENNÁLÉJA, célja pedig, hogy a művészet, a technológia és a városi lét kapcsolódási pontjaként ösztönözze a városok jövőben is vonzó, kreatív központként történő pozicionálását.

Háttérinformációk a Messe Frankfurt szakvásárról

A Messe Frankfurt a világ legnagyobb, saját vásárvárossal rendelkező vásár-, kongresszus- és rendezvényszervezője. A vállalat mintegy 30 telephelyen dolgozó több mint 2.300 munkatársával közel 647 millió eurónyi árbevételt ér el. A bemutatott ágazatokkal ápolt szoros összefonódásnak és a nemzetközi értékesítési hálózatnak köszönhetően a vállalatcsoport hatékonyan segíti ügyfelei üzleti érdekeinek teljesítését. Az – online és offline – szolgáltatások átfogó kínálata világszerte tartósan biztosítja az ügyfeleknek az egységesen magas színvonalat a rendezvény tervezésében, szervezésében és lebonyolításában. A szolgáltatások skálája a standbérlettől a standépítésen, marketing szolgáltatásokon és munkaerő-közvetítésen át a vendéglátásig terjed. A vállalat székhelye Frankfurtban található. A két tulajdonos Frankfurt város önkormányzata 60 és Hessen tartomány 40 százalékos tulajdonrésszel.

További felvilágosítás: www.messefrankfurt.com | www.congressfrankfurt.de | www.festhalle.de

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul