e-villamos online szaklap

LpS 2016

A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma

| | |  0 | |

LpS 2016

Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.

2016. szeptember 20–22. között kerül megrendezésre a 6. nemzetközi LED Professional Symposium+Expo Bregenzben. A rendezvénynek a festői Bodeni-tó partján elhelyezkedő Festspielhaus ad otthont, ahol a 2008-as James Bond film néhány jelenetét is forgatták. A színvonalas konferencia programja idén az okos technológiák alkalmazását helyezi a középpontba a világítástechnikai innovációk területén.

Világítási trendek, tudás- és innovációs platform

A világítás szektor előtt a jövőben nagy kihívások állnak. A „LED-esedési” (LEDification) folyamat mellett, az intelligens és emberközpontú világítási rendszerek iránti igény erősen befolyásolja a jövőbeli fejlesztéseket. Új – a szektorban érintett – cégek, piaci szereplők és szervezetek játszanak fontos szerepet a jövőbeni üzleti és technológiai lehetőségekben. Ezen a rendkívül dinamikus piacon a sikerességhez elengedhetetlen a korszerű ismeretek megszerzése, az aktuális trendek ismerete, valamint az együttműködés. Ebben a piaci környezetben nyújt kiváló lehetőséget az évenként megrendezésre kerülő háromnapos LpS rendezvény arra, hogy a résztvevők követhessék a legújabb trendeket, feltérképezhessék a várható, következő generációs világítási megoldásokat, és új szakmai kapcsolatokat építhessenek ki.

Négy szekció, több mint hetven elismert előadó

A konferencia fókusztémái: a jövőbeni trendek, az intelligens világítási megoldások, az IoT (Internet of Things = a dolgok Internete), a fényminőség, a fényforrások, az intelligens világítás, az optika, a hő-menedzsment, a megbízhatóság, a tesztelés és az alkalmazások.

Négy párhuzamos szekcióban, több mint hetven nemzetközileg elismert előadót hallgathatnak meg az érdeklődők, olyan kulcsfontosságú szervezetektől, mint például IBM, Johnson Controls, Bartenbach, Lumileds, Tridonic, Philips, Holst Center, Infineon, NXP, valamint több neves egyetemről.

Hírességek a világítástechnika világából

Az LpS 2016 szimpóziumot nem kisebb híresség nyitja meg, mint a Nobel-díjas Shuji Nakamura professzor (University of California, Santa Barbara), aki a kék és a fehér LED-ek feltalálója. A professzor egyben bemutatja a LED és lézerdióda-technológia legújabb fejlesztéseit is.

A megnyitó betekintést ad majd az Európai Bizottság és a LightingEurope szervezet (amelyet tekinthetünk az európai világítástechnikai ipar hangjának) stratégiai céljairól. Diederik de Stoppelaar, a LightingEurope főtitkára bemutatja azt a stratégiai ütemtervet, amelyet az intelligens világítás területén 2025-ig prognosztizálnak.

Öt új, innovációt „beindító” terület

A „Design és Technológia találkozása” fórum témája, hogy miként lehet a világítástervezők részéről felmerülő igényeket összhangba hozni a világítástechnikai szakmérnököket és rendszertervezőket érintő követelményekkel.

Az „Start-Up Innovátorok” szekciója lehetőséget ad a kreatív világítási közösségeknek, hogy bemutassák technikai újításaikat, megoldásaikat, az alkatrészektől egészen a világítási rendszerekig.

A „Light-Art Design” terület ajtót nyit a világítástervezők és a „fénnyel alkotó” művészek előtt, hogy bemutassák alkotásaikat a rendezvénynek helyet adó operaház előcsarnokában.

A fentieken túlmenően az intelligens fényrendszerek bemutatására is külön szekció ad majd lehetőséget, amely a spektrálisan hangolható LED és OLED világítást helyezi középpontba. Ennek keretében kerül megrendezésre a második HI-LED (Human centric Intelligent LED) fórum is.

Végül, de nem utolsó sorban a 3. napon az EPIC (Europian Photonics Industry Consortium) workshopja a hortikultúrális (kertművelés) világítás területén elért – a növények növekedését segítő fényrendszerekkel kapcsolatos – legfrissebb eredményeket mutatja be.

Idén is nagy érdeklődés várható

A rendezvény szervezői több mint 1500 látogatót várnak, mintegy 50 országból. 3000 négyzetméteren száznál is több kiállító mutatja be új termékeit, a legújabb innovációkat, és betekintést adnak a LED- és OLED-technológiák jelenlegi állásáról is.

Az elismert rendezvényt több mint 20 médiapartner – köztük lapunk, az Elektroinstallateur is –, 15 szakmai szervezet és több tudományos partner támogatja.

További információk a következő elérhetőségeken kaphatók:
Luger Research e.U., Institute for Innovation & Technology
info@lps2016.com
www.LpS2016.com
www.led-professional.com
www.lugerresearch.com

(A cikk megjelent az Elektroinstallateur 2016/6-7 számában, közlése a kiadó engedélyével történt.)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul