e-villamos online szaklap

Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás

| | |  0 | |

A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása, ami mindössze 116,5 gigawattórával marad el az eddigi, 2007-es rekordtól.

A MAVIR kiemelkedõ villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása, ami mindössze 116,5 gigawattórával marad el az eddigi, 2007-es rekordtól.

Az idei és a nyolc évvel ezelõtti rekord közötti különbség mindössze egy átlagos nyári hétköznap fogyasztásával egyenlõ. Az idei nyári villamosenergia-felhasználás csupán 5 százalékkal alacsonyabb, mint a legnagyobb igényt jelentõ november-januári idõszakban.

Az idén augusztusban mért értékek meghaladják az elmúlt évek hasonló idõszakának adatait, amely a hosszan elhúzódó kánikula miatt megemelkedett légkondíciónáló berendezés használattal hozható összefüggésbe.

Csúcsot döntött viszont az ország pillanatnyi villamosenergia-szükséglete. Július 8-án 6457 megawatt negyedórás átlag bruttó rendszerterhelést regisztráltak a Mavir szakemberei 26,2 Celsius-fokos napi átlaghõmérséklet mellett. Ezzel megdõlt az eddigi rekord, amely 2007 júliusában alakult ki, akkor a napi csúcsterhelés 6320 megawattot ért el.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul