e-villamos online szaklap

Együttműködik a MEKH és az MMK

| | |  1 | |

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.

A MEKH és az MMK számos energetikai és közmû tárgyú feladattal foglalkozik, a közös célok elérését segíti az együttmûködés.

Az elmúlt idõszakban a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal feladatai között egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiahatékonyság. A Magyar Mérnöki Kamara tagjai szaktudásukkal, felkészültségükkel, gyakorlati ismereteikkel segíthetik a hazai energiahatékonysági célok elérését. A közös célokat felismerve döntött úgy a két szervezet elnöke, hogy megállapodásban rögzítik az együttmûködés kereteit, eszközeit.

Ennek keretében a Hivatal és a Kamara megosztja egymással a módszertani útmutatókat és egyéb speciális szakmai anyagokat a gáz- és olajiparral, az energetikával, a víziközmû-szolgáltatással, a környezetvédelemmel, valamint a hulladékgazdálkodással kapcsolatban. A korszerû technológiai fejlesztések gyakorlati megvalósulása érdekében a felek szakmai konzultációkat tartanak és közös programokat dolgoznak ki. A Kamara biztosítja a részvételt a MEKH pályakezdõ munkatársainak az általa szervezett képzéseken, a Hivatal szakemberei pedig elõadóként vesznek részt a Kamara szakmai rendezvényein.

Az együttmûködés kereteirõl szóló dokumentumot május 14-én írta alá dr. Dorkota Lajos, a Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Kamara elnöke.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


| 2015. júl. 22.

T. Együttműködők ! Mint itt más hozzászólásban, javaslom, hogy a mérnöki munka igénye miatt - széleskörűen - alkalmazzák , tegyék átjárhatóvá, a szakmagyakorlási jogosultságokat. Egységesítés, kölcsönös elfogadás, egységes (továbbképzési ) elvárások és kötelezettségek. AlföldiJ

Facebook-hozzászólásmodul