e-villamos online szaklap

Akár egy szerszám: testo 870 hőkamera

| | |  0 | |

Az elmúlt években a folyamatos fejlesztésekkel, és az innovatív hozzáállással a Testo megerősítette jelenlétét a hőkamerák piacán. A 2013-as év sem telhetett el anélkül, hogy egy újabb hőkamera széria világot ne lásson, így a Testo piacra dobta a testo 870 műszercsaládot. A hőkamerák fejlesztési irányát eddig a magasabb kategóriájú készülékek jelentették, viszont ezzel a modellel ezúttal a szerviz szakembereket, szerelőket, épületüzemeltetőket, villamos szakembereket célozta meg. Tükröződik ez a műszer kialakításában, felhasználóbarát kezelésében és kedvező árában is.

Ergonómia és kezelhetõség
A testo 870 fejlesztésekor a fõ szempont, olyan mérõmûszer megalkotása volt, ami illeszkedik a már említett szakmák felhasználási igényeihez. A már megszokott minõség és a felhasználóbarát kezelés mellett kedvezõ ár is a fõbb szempontok közé tartozott. A Testo a mára már többször bizonyított stratégiát követte, tehát az piaci igényfelmérést követõen a fejlesztés során folyamatosan együttmûködött a különbözõ iparágak szakembereivel, így tudott a testo 870 kialakításával legjobban illeszkedni a felhasználói igényekhez. A fõbb kritériumok tehát a kézreálló ergonómikus kialakítás – a mûszer súlya 500 g - és a felhasználóbarát menüvezetés voltak. Az említett szakmák esetén a helyszíni hibakeresés, állapotfelmérés a meghatározandó, így a kiértékelést elõsegítendõ, egyediként ebben a kategóriában, a kijelzõ mérete 3,5’. Emelett természetesen megmaradt a képek rögzítési lehetõsége – utólagos elemzésre az IRSoft szoftver számára - vagy az egyszerûsített szabványos .JPEG fájlba történõ rögzítés. A kedvezõ ár biztosítása mellett a mûszaki paraméterekben is egyedi kategóriájában, így a felbontás 160 x 120 (SuperResolution funkcióval 320 x 240), a termikus érzékenység <0,1 °C, ezekhez pedig társul a kristálytiszta képet adó fix fókusz mellett egy nagylátószögû objektív 36°x24°. A testo 870-2 típus pedig a hõkép mellé elkészíti a beépített 3,1 Mp digitális fényképezõgéppel a valós képet is. Természetesen a mûszer magyar nyelvû menüvel és szoftverrel kerül forgalomba.

Alkalmazási területek
Mára elmondható, hogy a termográfia, az érintésmentes hõmérsékletmérés, alkalmazása mindennapossá vált az ipar számos területén. Az épületek energetikai jellemzõinek meghatározásához elengedhetetlen a hõkamerás felülvizsgálat, de a gépészeti-, fûtési rendszerek ellenõrzése és beszabályozása során is kiválóan alkalmazható. A megújuló energiaforrások esetén, napelemes vagy napkollektoros rendszereknél egy hõkamerás vizsgálattal egyszerûen és gyorsan felfedezhetõk a szem számára láthatatlan hibák. Az ipari diagnosztikában a hõkamera legtöbbször a mechanikus vagy elektromos megelõzõ karbantartó vizsgálatok alapmûszere, de a gyártási folyamatok ellenõrzésére, minõségbiztosítási vizsgálatok során és a kutatás/fejlesztés területén is megtalálhatók.

Testory
A németországi székhelyû Testo AG az egyike a vezetõ gyártóknak a kézi valamint telepített mérõmûszerek területén. A kutatás / fejlesztésbe való folyamatos befektetéssel megtesz mindent, hogy mércét állítson a méréstechnika területén, árbevételének több mint 10%-át forgatja vissza a kutatás/fejlesztésbe. Világszerte 2500 dolgozóval, 31 leányvállalattal és több mint 80 disztribútorral rendelkezik. Magyarországon leányvállalatként értékesítéssel, méréstechnikai tanácsadással, szervizzel és akkreditált kalibráló laboratóriummal áll partnerei rendelkezésére. (x)

További információ: http://www.testohokamera.hu/index.php/2013-06-13-08-32-00/testo-870

Koczka Péter
koczka@testo.hu
www.testo.hu/870

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul