e-villamos online szaklap

Épületvillamosság

| | |  2 | |

Bővített és korszerűsített kiadásban jelent meg az ÉPÜLETVILLAMOSSÁG szakkönyv.

Az ismételt kiadást az a tény indokolta, hogy a szakma másfél év alatt „elfogyasztotta” a több mint ezer példányban megjelenõ kiadványt.

Remélhetõleg e bõvített és az új ismereteket is feldolgozó szakkönyv továbbra is hasznos információkat ad olvasóinak, az épületvillamos tervezõknek, kivitelezõknek, beruházóknak, az áramszolgáltató területén dolgozó szakembereknek, sõt a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedõ tanuló ifjúságnak.
A könyv – bár az elõzõ kiadáshoz képest újabb szakterületekkel bõvült - de se terjedelmileg, se felépítésileg továbbra sem szándékozik az épületvillamosság teljes területét átfogni az alapoktól a jelenkor követelményéig és elvárásáig. A szerzõk továbbra is azt a célt tûzték maguk elé, hogy az épületvillamosság fõbb, napjainkra jellemzõ ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági, és más szabályozási elvárások tekintetében.
Új fejezet a könyvben a bõvebb és részletesebb világítástechnikával foglalkozó rész, különös tekintettel az izzólámpák „alkonyára”, az energiatakarékosabb, hosszabb élettartalmú és egyben környezetbarát világítótestek alkalmazására, a kábelek, kábelvezetések tûzvédelmi megoldásaira, a túlfeszültségvédelemre, a villámvédelemre, a szünetmentes tápegységek fontosságára, napjainkban új funkciókkal és tartalommal is rendelkezõ épületinformatikai rendszerek alkalmazására történõ figyelemfelhívó résszel.
Ne várja senki a könyvtõl, hogy abból az õ szakmai területére mindenben napra-kész információkat kap, hisz ennek gátja a kötött terjedelem és a napról-napra fejlõdõ technikai haladás, az új és újabb szabályozás, valamint az újnál is újabb technológiai, termék- és választékskála.

Abban a korban élünk, amikor a szerzõknek is, és az olvasóknak is újra és újra tanulniuk kell ezt a szakmát, az új szemléletet, az új megfogalmazást, az új elnevezést.

a Szerkesztõ

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


| 2012. dec. 21.

Tisztelt Bóna Tamás Villanyszerelő Oktató Úr! A szakkönyv kapható és egyúttal megvásárolható az ÉTK (Építésügyi Tájákoztatási Központ Kft.)1077 Budapest, Hársfa utca 21 alatt, a könyvesboltban (Most csak 2800 Ft-ért!). Ha vidéki, és meg akarja rendelni, az ünnepek után hívja telefonon Karácsony Tibornét (kiadóvezetőt)0630-278-4247 vagy 342-7734-es telefonszámon. Hivatkozzon rám és beszélje meg, hogyan fizethet és hogyan kaphatja meg a szakkönyvet. Üdvözlettel Dési Albert a könyv főszerkesztője


| 2012. okt. 9.

Nyugdíjas mérnökként villanyszerelő tanulókat oktatok. A szakkönyvellátás enyhén szólva is katasztrófális. A könyv abból a szempontból is érdekelne, használható-e a képzésben. A könyv megjelenéséről tudok, de még nem olvastam. Kaphatnék-e 1 példányt a fentikben leírtakra tekintettel. Üdvözlettel: Bóna Tamás okl. villamosmérnök gáztechnológus szakmérnök

Facebook-hozzászólásmodul