e-villamos online szaklap

Az ABB Magyarországon

| | |  0 | |

20 év innováció az automatizálás és energiahatékonyság területén; 200 milliárd forint árbevétel az elmúlt két évtizedben.

A világ piacvezetõ energetikai és automatizálási cégcsoportját, az ABB-t képviselõ ABB Kft, mûködésének 20. évfordulóját ünnepli Magyarországon, amelynek kapcsán a cég közösen értékelte az elmúlt két évtizedet néhány fontos üzleti partnerének képviselõjével.

Budapest, 2012. január 17. - Az ABB Kft. 20 éves magyarországi fennállásának alkalmából sajtótájékoztatót tartott, amelyen kitüntetett szerepet kaptak az elmúlt két évtized eredményei, valamint néhány nagyobb partner képviselõi is megosztották tapasztalataikat az ABB-vel közös gyümölcsözõ együttmûködésükkel kapcsolatban.

Az ABB a világ egyik piacvezetõ mérnöki vállalata. Termékei, szolgáltatásai és korszerû megoldásai segítséget nyújtanak a fogyasztóknak, hogy a villamosenergiát minden korábbinál hatékonyabban és fenntarthatóbb módon használják fel, növelve ezáltal az ipari termelékenységet és csökkentve a környezetterhelést. Az ABB  Magyarországon 1200 helyszínen több mint 50.000 villamosipari berendezést telepített, valamint az energetika és automatizálás területén számos innovatív fejlesztést kezdeményezett. Legutóbb például az E-Mobility Network, az elektromos autózás elterjesztésére létrejött közösség alapítói között üdvözölhettük a céget.
A sajtóeseményen Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezetõ igazgatója bemutatta a globális ABB cégcsoportot, a 20 éves magyarországi mûködés jelentõsebb állomásait, valamint a jövõbeli terveit: 
„A mögöttünk hagyott 20 sikeres év után büszkén kijelenthetjük, hogy az energetika és automatizálás világában az ABB szinonímájává vált a legmagasabb, kompromisszumoktól mentes minõségnek Magyarországon is. A legnagyobb létesítmények és ipari vásárlók, mint például a Paksi Atomerõmû, Richter Gedeon Nyrt., a MOL és az ELMÛ  részére biztosítottuk az ABB termékeit és technológiáját. A minõség, biztonság, termelékenység és energiahatékonyság mind kulcsfontosságú tényezõk és technológiánkkal mindezt elérhetik a vásárlóink most és a jövõben egyaránt.”

Eredményeik számokban:
• 32 milliárd USD globális árbevétel (2010)
• Több mint 20 év innováció Magyarországon az energetika, az automatizálás és energiahatékonyság területén
• Több mint 200 milliárd forint értékû projekt kivitelezése az elmúlt 20 év során létesítmények, villamos átviteli és elosztóhálózatok üzemeltetõi, a villamosenergia-termelõk, az építõipar, valamint a fõbb ipari vállatok számára

1996 óta az ABB csapata több közös projektet valósított meg a Richter Gedeon szakembereivel a Richter üzemeiben Dorogon és Budapesten. Az ABB azóta is támogatást nyújt a Richternek üzemei hatékony és biztonságos mûködéséhez, minimalizálva az üzemzavarokból eredõ leállásokat. “Az ABB globális és helyi tapasztalattal, háttérrel rendelkezik a gyógyszeriparban és petrolkémiai iparban, valamint megbízható technológiával, és olyan mérnöki tudással és csapattal is bír, amely már bizonyított. Ezen értékek jelentõs szerepet játszottak a Richter Gedeon Nyrt. és az ABB sikeres együttmûködésében az elmúlt 16 év során” – mondta Ress Miklós a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának képvislõje.
Az ABB Kft és az ELMÛ között hosszú múltra tekint vissza az együttmûködés, amirõl Dr. Kövesdi Zoltán, az ELMÛ Nyrt. igazgatósági tagja így nyilatkozott:
„Az ABB technikai eszközei, mint például a karbantartásmentes és modern kapcsoló berendezések, transzformátorok, szabványosított kompakt állomások vagy vezetékek fontos szerepet játszottak a magyar elektromos hálózat átalakításában. Az olyan elõnyök mellett, mint például a megnövelt energiahatékonyság, megbízhatóság, és csökkentett mûködési költségek, az ABB által nyújtott megoldások Magyarország energiaellátásának biztonságáért is hozzájárulnak”.

Az ABB globális stratégiája öt fõ összetevõre épül:
1. versenyképesség növelése a helyi piaci igényeknek megfelelõ gyártással a termelékenységre és minõségi fejlesztésekre fektetve a hangsúlyt;
2. a makrogazdasági trendek, mint a feltörekvõ piacok növekedése, erõforrás-hatékonyság és az éghajlatváltozásból eredõ lehetõségek hasznosítása ott, ahol a piacok gyorsabban növekednek a helyi GDP-nél;
3. a vezetõ piaci pozíciók és technológiák kiaknázása a piaci részesedés növeléséért olyan meghatározó üzletágakban, mint az elektromos hálózatok és az ipari automatizálás;
4. sikeres akvizíciós politika folytatása annak érdekében, hogy gyorsítsák a növekedést a prioritást élvezõ kihasználatlan területeken;
5. az egyenáramú (DC) technológiák és a hasonló áttörõ jelentõségû lehetõségek kiaknázása, a széleskörû, energiahatékony automatizálás és energetikai megoldások érdekében.
Az ABB Magyarországon is ezen stratégiai célkitûzések mentén halad, kiemelten fókuszálva  a helyi mérnöki tudásbázisra és a vezetõ mûszaki egyetemekkel történõ együttmûködésre.

Az ABB 2011 és 2015 közötti árbevételét tekintve az összetett éves növekedési ütem (CAGR) szerinti 7-10 százalékos növekedésre számít, a 3-4 százalékosra becsült éves globális GDP növekedés és az 5-6 százalékosra becsült teljes piaci növekedéssel szemben. Az adott idõszak akvizíciói – az idõzítés és a nagyságrend a piaci helyzettõl függ – lehetõséget teremthetnek további 3-4 százalékpontos emelkedésre a megcélzott szervezetnövekedési ütemnek megfelelõen.

Az ABB (www.abb.com) nemzetközi vállalatcsoport vezetõ szerepet tölt be az energetikai és automatizálási technológiák területén; lehetõséget teremt ügyfelei számára, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a tevékenységük okozta környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ több mint 100 országában mûködik és körülbelül 130 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezetõ szállítóként van jelen a hazai közmû-, valamint energiaszektorban.

Az ABB bemutatkozó filmjét az alábbi hivatkozáson tekintheti meg:
http://www.youtube.com/watch?v=5f0lGyo_9vk

Képeket az alábbi linkekrõl tölthet le:
http://www.abb.com/cawp/abbzh250/73f213962ef5227dc12577680026f2bd.aspx#
http://www.abb.com/cawp/abbzh250/dc2dd530d4fa008cc12577680027299e.aspx#

További információ:

ABB
Szilvási Krisztina
Tel: + 36 20 430 0636
e-mail: Krisztina.Szilvási@hu.abb.com

NeoNoir
Szabó Virág
Tel: + 36 20 387 35 55
e-mail: szabo.virag@neonoir.hu

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul