e-villamos online szaklap

MVKE tisztújítás

| | |  0 | |

A Magyar Villamosenergia-kereskedők Egyesülete 2011. május 5-én megtartott éves közgyűlésén a tagság elnökségi tagként megválasztotta

Vázsonyi Viktória (Mátrai Erõmû Zrt.)
Dr. Uzonyi Zoltán (E.ON Energiaszolgáltató Kft.)
Hajdu Balázs (CEZ Magyarország Kft.)
Major György (MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.)
Turai József (EFT Budapest Zrt.)

tagi képviselõket a 2011. gazdasági évet lezáró Közgyûlés napjáig, de legkésõbb 2011. május 5. napjáig terjedõ idõszakra.

Továbbá a 2011. május 5. napjától kezdõdõ egy éves idõtartamra az Egyesület elnöki pozícióját Turai József tölti be.

Turai József jelenleg az EFT Magyarország Zrt. vezérigazgatója, a magyar villamos energia kereskedelem ismert és elismert szakértõje. Szakmai pályafutását az ELMÛ cégcsoporton belül kezdte, majd a piaci liberalizációt követõen az E.ON csoport energiabeszerzési osztályát vezetve szerzett tapasztalatokat. Az EFT Magyarország Zrt. képviseletében jelentõs ismeretekre tett szert a nagykereskedelmi és rendszerszintû szabályozási folyamatokban. József nevéhez köthetõ a rövid távú magyar nagykereskedelmi piac áralakulását mérõ elsõ árindex, a HEPI kialakítása.
Turai József négy éve folyamatosan tagja az Egyesület Elnökségének, amellyel párhuzamosan a Közgyûlés által delegáltan állandó képviselõje a MAVIR Kereskedelmi Szabályzati Bizottságban a villamos energia kereskedõknek, és ugyancsak a Közgyûlés által delegáltan MVKE képviselõként részt vesz a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. Szabályzati Bizottság munkájában.

Vázsonyi Viktória elnökségi tag
Mérnök-közgazdász, tanulmányai befejezésétõl folyamatosan a Mátrai Erõmû ZRt.-nél dolgozik, kezdetben mûszaki, késõbb üzleti területen. A piacnyitás óta villamos-energia értékesítési vezetõként tevékenykedik. Feladata az erõmû által megtermelt villamos-energia értékesítése mellett, a felhasznált földgáz és CO2 kvóták beszerzése, kereskedelme. A MAVIR Kereskedelmi Szabályzati Bizottságának nagyerõmûvi képviseletét látja el.

Dr. Uzonyi Zoltán elnökségi tag
Közgazdász-jogász, 2002 óta dolgozik a villamosenergia-iparban, az E.ON különbözõ érdekeltségeinél. 2002-2004-ig kiemelt ügyfél menedzser a megnyíló magyar villamos energia szabadpiacon. 2004-2006 között az E.ON Sales and Trading GmbH (München) villamos energia kereskedõje, a magyar leányvállalat nagykereskedõje. 2006-2009 az E.ON Energiaszolgáltató Kft. senior kereskedõje, 2009-tõl az Energiabeszerzési Kapcsolatok vezetõje, 2011-tõl megbízott Villamos Energia Beszerzési vezetõje.

Hajdu Balázs elnökségi tag
Közgazdász, 2003 óta dolgozik a villamosenergia-iparban, elõtte 3 évig a bankszektorban tevékenykedett. 2006 óta a CEZ Magyarország Kft üzletfejlesztési vezetõje, 2008-tól kereskedelmi/ügyvezetõ igazgatója. Ezt megelõzõen az MVM Partner Zrt. nagykereskedelmi üzletágvezetõje.

Major György elnökségi tag
Mérnök-közgazdász, 1992 óta a villamosenergia-iparban dolgozik. 2010. szeptember óta MVM Partner ZRt. vezérigazgatója, ezt megelõzõen a 2010 júliusától szeptemberéig a Magyar Posta ZRt. értékesítési ágazati igazgatója. 2009 januárjától 2010 júniusáig MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. ügyfélszolgálati igazgatója, 2006-tól 2008-ig az Elmû-Émász Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Az Egyesület elnöksége továbbá meghosszabbította Molnár Eszter, egyesületi titkár, és Dr. Szentkereszty Ákos, egyesületi jogász mandátumát a 2011. gazdasági évet lezáró Közgyûlés napjáig terjedõ idõszakig.

Az Elnökség tagjai, a titkár és a jogász elérhetõk a titkar@mvke.hu vagy elnok@mvke.hu címen.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul