e-villamos online szaklap

100 új munkahely

| | |  0 | |

Az Országos Villamostávvezeték Zrt. (OVIT), az MVM Zrt. leányvállalata mintegy 100 új munkahelyet teremt 2011-ben Kiskunfélegyházán - közölte a cég az MTI-vel.

"A gyár újraindítása nemzetgazdasági érdek is, hiszen ezeket a termékeket jórészt csak külföldrõl lehetne megvásárolni, most viszont alkalmunk lesz akár exportra is termelni. Ezen túlmenõen fontos, hogy a munkafolyamatok elindításával megmarad a több mint kétszáz éves gyár szellemisége, tradíciója, így a mûszaki kultúra is tovább él" - mutatott rá a közleményben Gopcsa Péter, az OVIT vezérigazgatója.

 

A gyár korábban vezetõ szerepet töltött be a szakmai képzések területén, olyan szakterületek támogatásában, mint például a hegesztés-technológia. Az OVIT a nagy múltú gyár felélesztésével támogatni akarja a térség szakmai fejlõdését is, így a hosszú távú célok között szerepel, hogy visszaállítják a gépipari munkák szakoktatását is.

 

Az OVIT folytatni kívánja az üzem fõ termékeinek - erõmûvi és ipari kazánok, nyomástartó edények, hõcserélõk, kolonnák és egyéb gépipari készülékek - gyártását, az alkalmazott alapanyagok széles választékával. Ezeket a termékeket nemcsak a hazai piacon kívánják értékesíteni, a biomassza tüzelésû kazánok iránt már Ausztriából, Németországból és a skandináv országokból is érdeklõdtek Bárány László, a projekt vezetõje szerint.

 

A társaság 1949-ben kezdte meg mûködését. Fõ tevékenységei: közép- és nagyfeszültségû távvezetékek és alállomások tervezése, létesítése, karbantartása és felújítása, komplex projektek fõvállalkozásban történõ kivitelezése; erõmûvi karbantartás, beruházás, létesítés; acélszerkezetek gyártása; villamos létesítmények üzemeltetése; nehézszállítás.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul