e-villamos online szaklap

Villamos szabvány módosítása magyar nyelven

| | |  0 | |

Villamos szabvány módosítása magyar nyelven

2022. február 1-jén megjelent az MSZ HD 639 S1:2002/A2:2011 Villamos szerelési anyagok. Hordozható áram-védőkapcsolós készülékek, beépített túláramvédelem nélkül, háztartási és hasonló célokra (PRCD-készülékek), mely az MSZ HD 639 S1:2004 szabvány második módosításának magyar nyelvű változata

E dokumentum az előíró D melléklet D2. táblázatát módosítja, amely megadja a vizsgálatokat, a kiegészítő vizsgálatsorozatokat és a próbadarabok számát és a minimális feltételeket a PRCD-készülékek megfelelőségének EMC (elektromágneses összeférhetőség) követelményei szerinti ellenőrzéséhez.

A szabvány a háztartási és hasonló célokra szolgáló hordozható készülékekre (PRCD-készülékekre) vonatkozik, amelyek csatlakozódugóból, áram-védőkapcsolós készülékből (RCD-készülékből) és egy vagy több csatlakozóaljzatból vagy csatlakozásra alkalmas kialakításból állnak és a hálózati feszültségtől funkcionálisan függetlenek vagy függő típusúak. Ezeket legfeljebb 16 A névleges áramú és legfeljebb 250 V névleges váltakozó feszültségű áramkörökhöz tervezik. Közvetlen áramütés elleni védelemre szolgálnak, a rögzített szerelések által nyújtott védelem kiegészítéseként az arról táplált áramköröknél. A PRCD-készülékek névleges különbözeti kioldóárama legfeljebb 0,03 A.

A szabvány elkészítése európai pályázati támogatással valósult meg.

Forrás: www.mszt.hu

Szabvány

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul