e-villamos online szaklap

Megvideóztuk a Mercedes eVitot

| | |  1 | |

Megvideóztuk a Mercedes eVitot

Az eVito zárt áruszállító éppen olyan funkcionális, biztonságos és kényelmes, mint ahogy azt egy Mercedes-Benz Vitótól megszokhattuk. A kiadónk lehetőséget kapott rá, hogy néhány napig tesztelje a Mercedes villanyfurgonját...

A rendkívül hatékony elektromotor teljesítménye max. 85 kW (116 LE) – eVito zárt áruszállító, haszongépjárműként forgalomba helyezve (N1). Áramfogyasztás kombinált tesztciklusban 26,7 kWh/100 km, CO2-kibocsátás 0 g/km -, forgatónyomaték: max. 295 Nm.

Max. 150 km, hatótávolságával az eVito zárt áruszállító mindenekelőtt a városi közlekedésre alkalmas. Felhasználható akkumulátorkapacitása 35 kWh, max. 7,4 kW töltőteljesítménynél kb. 6 óra alatt tölthető fel 0-ról 100 %-ra. Raktérfogata max. 6,6 m³, így semmilyen korlátozással nem kell számolnia az elektromos hajtás miatt.

Az intelligens működési stratégia gondoskodik a lehető leggazdaságosabb energiafelhasználásról: a három menetprogrammal és a négy energia-visszanyerési fokozattal optimalizálhatja az áramfogyasztást és ezzel a hatótávolságot is. A három menetprogramot − „E+“, „E“ és „C“ − a menetprogram-kapcsolóval, a négy energia-visszanyerési fokozatot − „D–“, „D“, „D+“ és „D++“ − pedig a kormány-kapcsolófülekkel lehet kiválasztani. A rekuperáció során energia nyerhető vissza, amikor a gépkocsi lassít. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia.

Mercedes PRO: egyszerűbbé és gyorsabbá teszi vállalkozása működését, keresse meg a megfelelő megoldásokat Vitójához!

A Media12 kiadó lehetőséget kapott rá, hogy néhány napig tesztelje a Mercedes villanyfurgonját, az eVitot. Természetesen a feladathoz nem a hagyományos módon álltunk hozzá… a többi a videóból kiderül.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Papp Péter | 2021. dec. 21.

26,7 kWh/100 km energiafogyasztás, nem áramfogyasztás! Egy ilyen szakmai oldalon erre figyelni kell!

Facebook-hozzászólásmodul