e-villamos online szaklap

Új támogatási program az építési ágazatban jelenlévő cég, szervezet, egyesület és felsőoktatási intézmény számára

| | |  0 | |

Új támogatási program az építési ágazatban jelenlévő cég, szervezet, egyesület és felsőoktatási intézmény számára

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. tájékoztatót tesz közzé az építőipari ágazati szereplők számára korszerű, innovatív megoldásaik, termékeik, rendszereik bemutatására egy erre alkalmas mintaház tervezésével és megépítésével.

A program célja: támogatást nyújtani az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpontban megépíthető energiahatékony és korszerű családi lakóépületek komplex megvalósításához (tervezés és kivitelezés).

Az ÉPÍTŐ-6-MHÁZ-2021 kódszámú támogatási program keretén belül a rendelkezésre álló forrás keretösszege 720.000.000 Ft. Támogatási kérelmenként legfeljebb 100 millió forint összegű támogatás nyújtható.

A támogatási program keretében az alábbi szervezetek jogosultak támogatási kérelmet benyújtani:

Egyedi támogatási kérelmet valamennyi, az építési ágazatban jelenlévő cég, szervezet, egyesület, felsőoktatási intézmény benyújthat az alábbiak szerint:

  1. Családi házakban is felhasználható termékek gyártói, olyan tervezők, kivitelezők, forgalmazók, ingatlanfejlesztők, akik profiljában a családi házak is szerepelnek;
  2. Mérnökképzéssel is foglalkozó főiskolák, egyetemek;
  3. Szakmai szervezetek, egyesületek;
  4. a), b) és c) pontokban felsorolt szervezetek konzorciuma.

 Amennyiben

  1. Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkeznek,
  2. egalább két teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek,
  3. vállalják, hogy a beruházással létrehozott építményt a beruházás befejezésének időpontjától számított legalább hét évig fenntartják,
  4. átlátható szervezetnek minősülnek (megfelelnek a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontjában foglaltaknak),
  5. szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal köztartozásmentes adatbázisába.

A tájékoztató megjelenésének napjától a rendelkezésre álló forrás másfélszeres kimerüléséig lehetséges benyújtani, de legkésőbb 2021. november 15-ig. A teljeskörű tájékoztató, valamint a benyújtáshoz szükséges mellékletek és nyilatkozat-minták letölthetők: https://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/F279JG.html 

A teljes támogatási kérelem dokumentációja kizárólag magyar nyelven, 1 eredeti példányban, postai úton papíralapon aláírással hitelesítve, és elektronikus adathordozóra mentve (pl. CD) nyújtható be az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. címére, 2001 Szentendre, Pf: 180.

A támogatás igénylésének részletes feltételeit a tájékoztató tartalmazza, mely letölthető fájlok között. A támogatási kérelemmel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás a támogató ügyfélszolgálatán érhető el. E-mail: epito6@emi.hu  Telefon: +36 30 119 1866, főmenüben a 4-es gomb.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul