e-villamos online szaklap

Megjelent az Épületvillamosság című könyv kilencedik kiadása

| | |  0 | |

Megjelent az Épületvillamosság című könyv kilencedik kiadása

A közelmúltban jelent meg az Épületvillamosság című szakkönyv kilencedik, átdolgozott kiadása. Az ismételt, bővített kiadást az indokolta, hogy a szakma szűk másfél év alatt megvásárolta, alkalmazta munkájához a közel kétezerötszáz példányban megjelent kiadványt.

Remélhetőleg a mostani, az új és az újabb aktuális ismereteket is feldolgozó szakkönyv továbbra is hasznos információkat nyújt olvasóinak, az épületvillamos tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, az áramszolgáltatás területén dolgozó szakembereknek, valamint a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedő tanuló ifjúságnak.

A könyv – bár az előző kiadáshoz képest újabb szakterületekkel nem bővült – sem terjedelmében, sem felépítésében nem szándékozik az épületvillamosság teljes területét átfogni az alapoktól a jelenkor követelményéig. A szerzők továbbra is azt a célt tűzték maguk elé, hogy az épületvillamosság főbb, napjainkra jellemző ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági és más szabályozási kérdésekre.

Bővebb és részletesebb a VMBSZ-szel, az OTSZ-szel, és azok módosításaival, a világítástechnikával, a villámvédelemmel, az érintésvédelemmel, a túlfeszültség-védelemmel, valamint az új MSZ 447:2019. szabvány érvényben lépő előírásaival, és a szakmát érintő aktuális előírásokkal és szabványok felsorolásával foglalkozó részek.

Ne várja senki a könyvtől, hogy azt áttanulmányozva, a saját szakmai területére vonatkozóan mindenben naprakész információt kap, mivel ennek gátja a kötött terjedelem és a napról-napra fejlődő technikai haladás, az új és újabb szabályozás, valamint az újnál is újabb technológia, termék- és választékskála. Természetesen az új kiadás előkészítése során a nyomdába adás napjáig követték az információ- és adatáradat erősáramú/energetikai szakembereket érintő/érdeklő változásait.

Abban a korban élünk, amikor a szerzőknek is és az olvasóknak is egyaránt újra és újra tanulniuk kell ezt a szakmát, az új megfogalmazást, az új előírásokat, az új elnevezéseket, az új szemléletet. Mindezeket szeretnék ismét közkinccsé, és könnyebben értelmezhetővé tenni ebben a már kilencedik kiadást megért könyvben.

ÉpületvillamosságSzakkönyv

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul