e-villamos online szaklap

Bővülő kertészeti megoldások a Sylvania-nál

| | |  0 | |

Bővülő kertészeti megoldások a Sylvania-nál

1962-ben a Sylvania megalkotta a világ első fényforrásait, amelyek serkentik a növények növekedését. Azóta is szenvedéllyel dolgozik azon a vállalat, hogy Gro-Lux® fényforrásai a legmagasabb szintet érjék el a fotoszintetizálás hatékonyságában  a napjainkban alkalmazott a LED technológiával is.

A népesség növekedésének, az élelmiszerárak emelkedésének valamint a friss, organikus növények iránt mutatott egész éves igénynek köszönhetően a kertészeti termékek iránti kereslet ezidáig nem látott méreteket ölt világszerte. A modern követelmények és igények kielégítésére a beltéri kertészeti gazdálkodás gyors, exponenciális növekedést mutat. Ez lehetővé teszi a termelők számára a növények ellenőrzött termelését egész évben úgy, hogy a változékony, időnként szélsőséges időjárási viszonyok azt nem befolyásolják. Az élelmiszernövények termesztése csak egy a sok alkalmazási terület közül, mivel folyamatosan nő a kereslet a virágok és gyógynövények iránt is, azok természetes szezonalitásán túl.

A Sylvania kertészeti LED-családja újabb taggal, a GroXpress LED 340W FullSpectrum+-al bővült. Ez a termék alacsony mennyezetű, kisebb helyiségekben történő alkalmazásra, valamint növénynevelő polcokra történő beépítésre lett megalkotva. Négy LED-modulból áll, amelynek köszönhetően nagy felület világítható meg, ezzel is biztosítva a fény mélyebb behatolását a növénybe. Ez azért fontos, mert ezzel fokozható a növény növekedése és a termések megjelenése. Ez az új növényspecifikus, FullSpectrum+ lámpatest kiváló eredményeket nyújt a növekedés és virágzás minden szakaszában.

Négy LED-modulnak köszönhetően az új lámpatest  által megvilágított terület meglehetősen nagy (100x100 cm a maximális egységesség érdekében), ami lehetővé teszi a fény még mélyebb behatolását a növénybe – „3D növényvilágítás”. A LED modul 80x80 cm vagy 100x100 cm méret alapterületű növénytermesztésre alkalmas, első osztályú fotoszintetikus és morfológiai spektrummal, alacsony mennyezetű helyiségekben vagy mindössze 55 mm magas növénynevelő polcokon.

A lámpatest passzívan hűtött vagyis a megnövelt LED-tábla felülete fokozott hűtéshez vezet a maximális teljesítmény és élettartam érdekében. Az eloxált alumíniumból készült termék ellenálló a rozsdával szemben, ami szintén hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.

LEDSylvania

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul